Prethodni članak
Sljedeći članak

Popularni 'Ciglešani' na Dan žena održat će veliki koncert u Začretju uz sjajne goste


U petak 8. ožujka 2024. u 20.00 sati u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje održat će se koncert Puhačkog orkestra 'Ivo Tijardović' Ciglenica Zagorska i njihovih gostiju.

Naime, popularni Ciglešani, koje vodi dirigent Robert Mihovilić, ove godine obilježava 180 godina postojanja te za jubilarnu godišnjicu pripremaju niz koncerata, a na prvom koncertu, upravo na sutrašnji Dan žena, imaju i zanimljive goste: Kirjales, Tamburaški orkestar KUD-a Belec i Krunoslava Kralja, sjajnog zagorskog tenora.

Kirjales - Udruga za promicanje narodne kulture je udruga iz Sv. Križa Začretja, osnovana 2009. godine. U njoj pjeva šest mladih žena, a nastupile su na mnogim glazbenim festivalima diljem Hrvatske. Orkestar s njima uspješno surađuje te su zajedno na festivalu “Igrajte nam mužikaši” 2019. godine u Bedekovčini za pjesmu “Gosti” autora Martine Jakuš i Roberta Mihovilića osvojili 1. nagradu žirija za najbolju pjesmu i nagradu za najbolji tekst.

Tamburaški orkestar KUD-a Belec je jedan od najboljih orkestara u Krapinsko-zagorskoj županiji. 2017. godine ocijenjeni kao najbolji folklorni sastav te su predstavljali svoju županiju na državnom susretu tamburaša u Dugom Selu a 2021. i 2023. godine odnijeli su titulu najboljeg koncertnog sastava u KZŽ. Ciglešani i Belčani zajedno su sudjelovali na projektu “Mala ljetna trzalica” u sklopu kojega su održane razne radionice, edukacije i koncerti. Zajedno sa svim sudionicima projekta su snimili himnu projekta, skladbu “Igrajte nam Mužikaši”. KUD Belec ove godine obilježava deset godina postojanja.

Krunoslav Kralj je sjajan tenor koji dolazi iz Stubičke Slatine. Sudjeluje kao solist na mnogim festivalima u Hrvatskoj te surađuje je s brojnim glazbenicima i sastavima u Hrvatskoj i šire poput Nede Ukraden, Four K, Vranci, Harmonija Bend te mnogim drugima.

Ulaz na koncert je besplatan i svi ste pozvani!

Još članaka iz "Glazba"

Facebook