Prethodni članak
Sljedeći članak

['POPEVKE ZA NAVEK'] Raspoložena i zadovoljna publika nije štedjela dlanove

Sinoćnji prvi festivalski koncert „Popevke za navek“ bio revija redom vrsnih interpretacija


Vani topla krapinska noć, a u festivalskoj dvorani ugodna atmosfera, raspoložena i zadovoljna publika, koja nije štedjela dlanove. A kako i bi, kad je sinoćnji prvi festivalski koncert „Popevke za navek“ bio revija redom vrsnih interpretacija, od ganutljive Danijele Pintarić s popevkom „Stiha, stiha povedaj mi mati“ do festivalske debitantice Dore Vuraić iz Brezničkog Huma koja je uspješno zamijenila najavljivanu Sementu Rajhard.

Još je jedan pjevač imao zamjenu. Umjesto Bojana Jambrošića, koji je navodno pobrkao termine, vokalno sjajni Roko Vušković otpjevao je popevku „Ak se jemput vrneš meni“. Mnogo se pljeskalo i Kvartetu „Gubec“, zatim pjevački dojmljivoj Nini Kraljić, u Krapini uvijek rado viđenoj Tanji Mršić, Maji Vučić, krapinskim pjevačkim uzdanicama Gordani Ivanjek Tušek, Ivi Ranogajec Inkret, Josipi Lončar iz kumrovečkoga kraja, Luciji Jelušić iz Klanjca i Barbari Suhodolčan, a raspoloženje je kulminiralo u samoj završnici. Mačanski muž Radek Brodarec zapopeval je „Vse počinja v Zagorju“, a publika je ustala sa sjedišta i stojeći pljeskala i popevala. Bariton Miroslav Živković primio je darak za 40 godina vjernosti krapinskim kajkavskim popevkama. Za „Ilirce“ se podrazumijeva da je krapinska festivalska pozornica njihova. Dirigentski štapić bio je u rukama umjetničkoga ravnatelja Siniše Leopolda i mlađahnog Davora Kelića iz Đakova. Ugodna je novina bila i za voditeljskim mikrofonom. Uz iskusnu Lejdi Oreb debitirao je Ivan Fedor , zamijenivši Marija Sedmaka. Promjene su katkad uhu i oku ugodne!

Dakako, ovogodišnjem Festivalu kajkavskih popevki ni političari nisu odoljeli. Predsjednički kandidat Zoran Milanović šetao je uz Krapinčicu i prošao pokraj dvorane,a u njezinu su prvom redu sjedili (i pljeskali) premijer Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, zagorski saborski zastupnik Žarko Tušek, te članovi Vlade, ministri Nina Obuljen Koržinek, Vesna Bedeković i Oleg Butković. Bilo je primjetno kako je na početku koncerta, uz pozdrav prisutnim gostima, bio „preskočen“ župan, Željko Kolar, ali do kraja koncerta i taj je previd ispravljen.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook