Prethodni članak
Sljedeći članak

Na 11. memorijalu Mikijev štim 'prašio' se dobar rock


Deset godina nakon iznenadnog odlaska Mikija Knezića njegovi stari prijatelji i zagorski glazbenici nisu zaboravili na svojeg dobrog gitarskog duha Mikija te su organizirali još jedan Mikijev štim.

Jedanaesti  po redu memorijalni koncert u čast preminulog iznimnog stubičkog gitariste održan je opet na samom kraju tekuće 2022. godine u caffe baru TIN u Donjoj Stubici, kao završnica mnogobrojnih svirki svih glazbenika i organizatora, a nakon dvije godine pandemije corona virusa napokon su se glazbenici i posjetitelji mogli nauživati dobre glazbe, u pravom “uživo” izdanju.

Miki Knezić je posljednje godine svojeg života podredio isključivo glazbi koju je toliko jako volio pa je u svojoj kući vježbao i po nastupima promovirao mnoge mlade glazbene nade i talente zagorskog kraja, ali i u Zagrebu koji se danas pasivno ili aktivno bave glazbom (a pojedini i od nje žive) pa je stoga i ovaj memorijal pokrenut od strane upravo tih njegovih prijatelja, glazbenika, caffe bara TIN te Multimedijalnog centra STUB-KLUB kao glavnog organizatora, obzirom da su mnoge probe i svirke bile upravo u prostorijama ove udruge, gdje je Miki rado navraćao, a mladi tamo redovito vježbaju te stvaraju glazbu i danas.

Ove godine se u organizaciji posebno izdvaja ime Dobrivoja Posavca – Frica, starog Mikijevog “frenda” koji je okupio svoj Koliba bend (mnogo više poznat po zagrebačkim klupskim svirkama) i koji je kao okosnica nosio glazbenu svirku čitave večeri. U sastavu Koliba benda su osim gitarista Frica još i Ante Milas na klavijaturama i glavni vokal pojedinih pjesama, Danko Petrin na bas i prateći vokal i Dubravko Trkelj – Duba – na gitara i vokalu. Dečki su dobro “prašili” čitavu večer standarde stranog rocka, hard rocka i rock&rolla, a na pozornici su im se od Zagoraca pridružili stubičanci Dalibor Moštak na gitari te Dalibor Strugar Strugi na bas gitari koji je pokazao i svoje zanimljive vokalne sposobnosti u izvođenju rock&roll pjesama. Spomenimo i Ivicu Šipeka – Juru iz Stubičkih Toplica kao jednog od najpreciznijih i dobro uvježbanih bubnjara u Zagorju koji se guštao na svojim Premijer bubnjevima te večeri.

U pauzi Koliba benda nastupili su akustično Grad bez ljubavi, projekt koji su ove godine činili Denis Lončar iz Oroslavja na gitari i Zvonimir Babić iz Donje Stubice kao vokal u interpretaciji najboljih pjesama neprežaljene proročanske grupe Azra.

Nakon okrijepe Koliba bend se vraća na pozornicu gdje im se pridružuje Krešo Oremuš - najpoznatiji zagorski glazbenik na usnoj harmonici kojeg strani glazbenici svako malo zovu u prijateljske svirke na sve 4 strane svijeta. I tada u punom sastavu na pozornici svira ukupno 8 glazbenika koji se guštaju u dobroj svirci do kasnih sati.

Zahvaljujući Dobrivoju Posavcu Fricu na početku i na kraju večeri posjetitelji su mogli pogledati i film o životu Mikija Knezića koji je nastao za potrebe prvog memorijala prije 10 godina te se na taj način prisjetiti Mikijevih svirki sa poznatim glazbenicima, ali i nekim mladim nadama koje sviraju još i danas. Kao i svake godine sve vizuale memorijala je izradila Anja Knezić, Mikijeva kćerka, a pokrovitelji ovogodišnjeg memorijala su bili Središnji državni ured za demografiju i mlade, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook