Prethodni članak
Sljedeći članak

Gordana Ivanjek Tušek potpisala ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records


Poznata pjevačica kajkavskih popevki, Gordana Ivanjek Tušek, koju glazbeni znalci smatraju dostojnom nasljednicom ikone kajkavske popevke, Višnje Korbar, jučer je u najuglednijoj diskografskoj kući, Croatia Records, potpisala  ekskluzivni ugovor . Predstavnica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin, kaže za Gordanu  kako se odlično  snalazi u modernim kajkavskim pop pjesmama, kao i u klasičnim tamburaškim kajkavskim popevkama. Njezin izričaj uvijek je bio i ostao "kaj".

U tom smislu Gordana je stasala u vodeću solisticu cijelog kajkavskog govornog područja, točnije, sjeverozapadne Hrvatske. Postala je poznato lice mnogih glazbenih festivala, ponajprije  Festivala kajkavskih popevki u Krapini i festivala u Pitomači, na kojima  godinama redovito nastupa. A u  produkciju svojih zabavnih skladbi često unosi elemente countrya, popa i rocka, pa joj uz njezin prepoznatljiv vokal sve snimke odišu svježinom, zvuče moderno i suvremeno. Omiljena zagorska pjevačica potpisom  ugovora s uglednom diskografskom kućom ,  definitivno je pronašla svoj glazbeni put i potpisom ovog ugovora otvorena su joj vrata prema lakšoj promociji svega što će ubuduće raditi. Valja naglasiti kako joj o glazbenoj produkciji brine  naš poznati i oprobani producent Toni Eterović, pa je i to jamstvo  određene kvalitete i visokih glazbenih kriterija. Toni je zaslužan i za nosače zvuka s krapinskim festivalskim popevkama, koje izvođači već potkraj proljeća snimaju u njegovu studiju.

 -Ovo je najzrelije vrijeme mojega glazbenoga djelovanja. Dva su ključna pravca mojega stvaralaštva: tamburaška glazba, sa kojom sam zapravo i krenula u glazbene vode, i  zabavna glazba, sa elementima popa, countrya, ali uz naglasak na promociji kajkavske lirike i jezika.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook