Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar proglasio elementarnu nepogodu za područje cijele Krapinsko-zagorske županije

Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana izrade izvješća


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je elementarnu nepogodu za područje cijele Krapinsko-zagorske županije, nastalu uslijed jakog mraza u noći s 25. na 26. travnja 2016. godine, koji je prouzročio velike štete na nasadima vinograda i voćnjaka te poljoprivrednim površinama zasijanim kukuruzom, ječmom i pšenicom.

Gradovi i općine s područja županije uputili su zahtjeve u kojima se navodi da je mraz koji je u noći s 25. na 26. travanj 2016. godine nanio velike štete vinogradima, voćnjacima i poljoprivrednim površinama. Iz zahtjeva je vidljivo da je mraz, a potom i snijeg u nanio velike štete, uništio čitave prinose vinograda i voćnjaka te nanio štete na trajnim nasadima koje će smanjiti prinos i za slijedećih nekoliko godina. Prema prvim procjenama vidljivo je da je šteta na vinogradima i voćnjacima u visini od 80%-100%, dok su poljoprivredni usjevi zahvaćeni u nešto manjem postotku između 60 i 80%. Procjenjuje se da je visina nastale štete preko 30.000.000,00 kuna.

Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana izrade izvješća – prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbirne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program