Prethodni članak
Sljedeći članak

Pri kraju energetska obnova OŠ Đurmanec koja dobiva novu fasadu, krovište, stolariju i kotlovnicu

U školu i sportsku dvoranu u Đurmancu ukupno je investirano 28 mil. kuna, a počeo se graditi i dječji vrtić


Župan Željko Kolar i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević obišli su danas radove na energetskoj obnovi OŠ Đurmanec. Župan Kolar istaknuo je zadovoljstvo okupljanjem na jednom od 8 aktivnih gradilišta Krapinsko – zagorske županije odnosno jedane od 6 enegretskih obnova škola.


- Svi smo koncentrirani na koronavirus, pridržavanje mjera i brigu o zaraženima, a htjeli smo pokazati da gospodarska aktivnost nije stala i da svi naši europski projekti i projekti koji su vezani za energetske obnove škola i izgradnju sportskih dvorana idu dalje te da radovi izvrsno napreduju – rekao je župan dodavši da je rok za završpetak radova na školi u Đurmancu 9. lipanj ove godine. – Radovi odlično napreduju i pri kraju su. Ukupna vrijednost investicije, zajedno s nadzorom i jednim aneksom ugovora je 7.761.000 kuna. Ovom intervencijom dobit ćemo novu kotlovnicu, kompletnu novu fasadnu ovojnicu, novo krovište i novu stolariju, čime će se drastično poboljšati uvjeti samog rada u školi – istaknuo je župan. Podsjetio je da je prošle godine s investicijom od 20,7 milijuna kuna, od kojih je 14, 7 milijuna investirala Županija, prošle godine otvorena i sportsku dvorana u Đurmancu.

– Uz ovu investiciju od 7,7 milijuna kuna, znači da je ukupno investirano 28 milijuna kuna u školu i sportsku dvoranu u Đurmancu, što je odličan posao. Treba naglasiti da je dio sredstava za izgradnju sportske dvorane, onaj dio od 4,7 milijuna, osigurala sama Općina, a nešto je išlo preko Fonda – istaknuo je župan, dodavši da je na području KZŽ još 5 škola koje su u sličnoj fazi energetske obnove. – To su škole u Kumrovcu, Gornjoj Stubici koje su u približnoj fazi završetkao kao ova u Đurmancu, zatim OŠ i SŠ Konjščina i SŠ Bedekovčina. Ukupna investicija u tih 6 škola je 43 milijuna kuna, od čega je 14,5 milijuna već realizirano do sada, fakturirano i naplaćeno, a do kraja nam treba još 28,5 milijuna kuna da bi završili te investicije – dodao je župan Kolar. Župan je istaknuo da je bitno da se sve završava unutar zadanih rokova. – Na žalost, nema djece u školi i to je sigurno olakšalo izvođačima radova sam posao unutar škole, jer smo prije morali organizirati i nastavu paralelno s izvođenjem radova i prije svega voditi brigu o sigurnosti djece. Pa u cijeloj toj nesreći, je bila i neka korist – rekao je Kolar, zahvalivši izvođačima radova i projektantu na do sad izvedenim radovima i ravnatelju škole koji je sve to koordinirao kako bi u svakom trenutku bili spremni ponovno prihvatiti djecu u školske klupe. - Ako ostane na snazi odluka da se od 11. svibnja u školu vraćaju učenici od 1. do 4. razreda, škola u Đurmancu, kao i ostale škole na području Krapinsko – zagorske županije, bit će spremne za početak nastave – dodao je Kolar.

Ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj istaknuo je kako u njihovu školu već duže vremena nije bilo značajnijeg ulaganja i da je ovo bilo izuzetno potrebno. - Novom energetskom fasadom dobit ćemo adekvatne uvjete za djecu i nastavnike, jer nam je do sada bilo teško zagrijati učionice. Radovi su pri kraju i zadovoljan sam što ćemo dobiti jedan lijepi kompleks, samo da nam je još više djece – rekao je Kralj.


Načelnik općine Đurmanec Damir Belošević pohvalio je Županiju kao osnivača i pokretača energetskih obnova škola kao i Vladu RH koja je osmislila cijeli ovaj program energetske učinkovitosti. Izgrađena je sportska dvorana, škola se energertski obnavlja, a u neposrednoj blizini počeo se graditi dječji vrtić. Predškolsko i osnovnoškolsko obazovanje nalazit će se u jednom mirnom dijelu gdje nema prometa. Sa svim tim investicijama Đurmanec poprima jednu novu vizuru i sliku – rekao je Belošević.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Od 01:00 sati nakon prestanka zimskh uvjeta za sve skupine otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.  Od 23:55 sati otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica nakon smirivanja ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program