Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana javna rasprava za Studiju utjecaja na okoliš radova na izgradnji punog profila Autoceste Zagreb-Macelj, na dionici Krapina-Macelj

Javna rasprava traje od 7. srpnja 2020. godine do 6. kolovoza 2020. godine


U prostorijama Općine Đurmanec je 28. srpnja održana javna rasprava za Studiju utjecaja na okoliš radova na izgradnji punog profila Autoceste Zagreb-Macelj, na dionici Krapina-Macelj, koja se nalazi na javnoj raspravi od 7. srpnja 2020. godine i traje do 6. kolovoza 2020. godine.

Predmet Studije i ishođenja potrebnih dozvola je izgradnja lijevog kolnika autoceste čime će se omogućiti povećanje razine usluge na autocesti u pogledu veće propusne moći vozila i sigurnosti odvijanja prometa, a s time i moguće rasterećenje prometa na paralelnim lokalnim prometnicama.

 

Duljina nove trase autoceste iznosi 4,18 km, od čega svega 1 km ide po terenu, a sve ostalo su tuneli i vijadukti te tako trasa obuhvaća sljedeće objekte:

Tunel Sveta tri kralja – duljine cca 1740 m,
Tunel Brezovica – duljine cca 617 m,
vijadukt Šum -duljine cca 175 m,
vijadukt Puhi – duljine 237 m
vijadukt Ravninščica – duljine cca 387 m.

Valja napomenuti kako je zemljište potrebno za izgradnju nove trase autoceste otkupljeno već prilikom realizacije osnovnog projekta, tako da neće biti dodatnih otkupa zemljišta ili objekata, pa sukladno tome niti rušenja objekata.

Prema ocjeni investitora AZM do kraja godine bi se trebale ishoditi potrebne dozvole, a onda ovisno o odluci nadležnog Ministarstva sljedeće godine krenuti u realizaciju projekta.

- Pozivaju se zainteresirani mještani da iskoriste vrijeme trajanja javne rasprave te da do konačnog roka 6. kolovoza 2020. godine izvrše uvid u sažetak projekta i daju svoja mišljenja i eventualne primjedbe - poručili su iz Općine.

 

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 na 11. km između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO. Molimo korisnike za dodatan oprez. Na brzoj cesti između Zaboka i Bedekovčine (DC14) opasnost je od životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program