Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan sastanak gradonačelnika i načelnika

Gradonačelnici i načelnici gradova i općina susreli su se danas s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije, županicom Sonjom Borovčak i zamjenikom županice Anđelkom Ferek-Jambrekom, pročelnicima upravnih odjela te čelnicima pojedinih županijskih institucija.


Gradonačelnici i načelnici gradova i općina susreli su se danas s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije, županicom Sonjom Borovčak i zamjenikom županice Anđelkom Ferek-Jambrekom, pročelnicima upravnih odjela te čelnicima pojedinih županijskih institucija.

Sastanak je inciran od strane Krapinsko-zagorske županije kako bi se čelnike jedinica lokalne samouprave upoznalo s aktualnom problematikom koja se tiče gradova i općina.

Prva tema sastanka bilo je stanje projekta RCGO „Piškornica“ o kojem je izvješće dao direktor Mladen Jozinović. Sve jedinice lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji potpisale su Sporazum o preuzimanju otpada, do kraja godine očekuje se izdavanje lokacijske dozvole te će projekt tada biti spreman za apliciranje za sredstva iz fondova Europske unije.

Prilikom podsjećanja svih prisutnih na II. poziv za prijavu projekata u bazu projekata od strane Zagorske razvojne agencije čiji je rok 3. prosinca 2012., spomenuto je kako sljedeće godine slijedi izrada nove županijske razvojne strategije za razdoblje od 2014. do 2020. u čiju će se izradu uključiti prijedlozi s lokalne razine.

Predstavljen je i Zakon o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji u onom dijelu koji se tiče javnih zgrada. Također, gradonačelnici i načelnici dobili su informaciju o stanju postupanja s nezakonito izgrađenim zgradama, o udruženim sredstvima JLS i Županije za poticanje malog i srednjeg poduzetništva te o nacrtu prijedloga odluke o utvrđivanju mjerila za osiguravanje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnostima predškolskog odgoja i naobrazbe na području županije.

Isto tako, predstavljen je i rad Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Prometna nesreća na otoku Krku kod kružnog toka u Omišlju, vozi se jednim trakom, naizmjence. Pojačan je promet autocestom A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane. Mokri su i skliski kolnici u zaleđu Dalmacije i na sjeverozapadu Hrvatske. Zast...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program