Prethodni članak
Sljedeći članak

[NIJE BILO LAKO I DUGO JE TRAJALO] Otvorena nova školska sportska dvorana u Đurmancu čija je gradnja trajala 9 godina

Dvoranu su svečano otvorili simboličnim puštanjem lopti iz vreća župan Željko Kolar, načelnik Damir Belošević i učenici prvih razreda OŠ Đurmanec


Danas je upriličeno svečano otvorenje nove sportske dvorane u OŠ Đurmanec. Napokon. Kažemo napokon, jer je nakon osam godina, koliko se kroz sedam faza gradila dvodijelna školska sportska dvorana u Đurmancu, projekt priveden kraju. Zgrada škole u kojoj su brojne generacije s područja općine Đurmanec stekle svoje osnovnoškolsko obrazovanje sagrađena je 1983. godine i otada postoji želja za adekvatnim prostorom kojeg bi učenici, ali i mještani općine mogli koristiti za odvijanje sportskih aktivnosti.

Izgradnja dvodijelne školske sportske dvorane provodila se kroz sedam faza, tijekom proteklih osam godina, prvenstveno zbog nedostatka financijskih sredstava za izgradnju u jednoj fazi. Tijekom prvih šest faza gradnje, Krapinsko-zagorska županija je u izgradnju dvorane uložila 3,7 milijuna kuna, 1,7 milijuna kuna je dobiveno iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je općina Đurmanec uložila 3,5 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 820 tisuća kuna.

S obzirom da za ovakve projekte nisu dostupni natječaji Europske unije i da novac potreban za završetak dvorane nije dobiven od resornog ministarstva, Krapinsko – zagorska županija je odlučila sama financirati završetak izgradnje dvorane u sedmoj fazi, za što je izdvojila 11 milijuna i 70 tisuća kuna. Za gradnju i opremanje dvorane izdvojeno je ukupno 20,79 milijuna kuna,  od čega je Županija osigurala 14 milijuna kuna i 770 tisuća kuna.

Prilikom njezinog svečanog otvorenja ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj predstavio je samu školu koja broji 304 učenika. Istaknuo je da mu je drago što se konačno otvara dvorana čija je gradnja započela prije 9 godina. - Ova sportska dvorana služit će školi, učenicima, mještanima i udrugama – rekao je ravnatelj, zahvalivši pritom svima koji su pomogli i sudjelovali u izgradnji.

Načelnik Đurmanca Damir Belošević izjavio je kako dvorana osim za potrebe odvijanja tjelesne kulture ima veći značaj, jer podiže standard mještana na višu razinu, a Đurmanec je to, naglasio je, i zaslužio.  – Zato se Općina u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom odlučila na izgradnju dvorane. Uvjeren sam da će sportski rezultati naših učenika sada biti još bolji i da će se mještani starije životne dobi ovdje baviti rekreativnim sportskim aktivnostima. Budući da se u blizini dvorane kreće s izgradnjom vrtića, dvorana će dobiti još veći značaj, a samim time će prostor sadržajno biti još bogatiji – izjavio je Belošević, zahvalivši svima koji su sudjelovali u izgradnji: projektantima, izvođačima radova, financijerima.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i sam je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekt priveden kraju. – Nije bilo lako i dugo je trajalo.  Sada kada je dvorana završena i otvorena  želimo da bude na raspolaganju osim za sportske aktivnosti učenika i svim mještanima i udrugama i želimo da se u ovoj dvorani odvijaju sportske, kulturne i druge aktivnosti. Siguran sam da će nova dvorana povećati i  kvalitetu tjelesnog odgoja, ali i rezultate sportskih klubova –istaknuo je Kolar, također zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu te najavio da će za 20 –ak dana početi i energetska obnova OŠ Đurmanec.

U kulturno – umjetničkom programu sudjelovali su KUD Đurmanec, školski zbor, dok je himnu izvela Lana Pavić. Učenici su pripremili i kratki sportski program, a novu sportsku dvoranu blagoslovio je vlč. Vlado Mustač.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.  Jak vjetar usporava promet i...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program