Prethodni članak
Sljedeći članak

Na mjesnom groblju u Đurmancu izgrađeni novi nadgrobni okviri

U sklopu navedenih radova uredit će se i dio ceste na vrhu groblja, čime će se omogućiti prometovanje oko cijelog groblja, što do sada nije bilo moguće


Ovih dana u tijeku su radovi na izgradnji nadgrobnih okvira na starom dijelu Mjesnog groblja u Đurmancu, koje radove izvodi domaći izvođač „V&B-GRADITELJSTVO“ iz Đurmanca, Jezerišće 19a.

Iako su u sklopu uređenja novog dijela groblja izgrađena tri potporna zida i formirana tri nova polja, s ukupno 35 dvostrukih nadgrobnih okvira, dakle sa 70 grobnih mjesta, navedena grobna mjesta su sva otkupljena od strane korisnika, a s obzirom na velik interes korisnika, Općina mora razmišljati o daljnjem proširenju groblja, odnosno izgradnji novih nadgrobnih okvira.

Općina Đurmanec je otkupila zemljište za proširenje groblja na sjeverozapadnoj padini ispod postojećeg groblja, iza bivše tvornice, no taj projekt uređenja groblja, koji između ostalog uključuje rekonstrukciju komunalne infrastrukture na cijelom pojasu Mjesnog groblja u Đurmancu ovisi o mogućnostima sufinanciranja odnosno o dodjeli financijske pomoći iz državnog Proračuna ili EU fondova.

Kako je na samom vrhu postojećeg groblja bilo slobodnog zemljišta, u ovom projektu je izrađeno 11 novih dvostrukih nadgrobnih okvira, koji se sastoje se od dva groba-dvije ukopne jame bruto dimenzija 2,50 m x 2,20 m, a cijena takvog okvira iznosi 7.500,00 kuna. U sklopu navedenih radova uredit će se i dio ceste na vrhu groblja, čime će se omogućiti prometovanje oko cijelog groblja, što do sada nije bilo moguće.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program