Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradnja parkirališta i uređenje željezničkog kolodvora Đurmanec

Đurmanec je posjetio predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE Ivan Kršić


Općina Đurmanec već duže vrijeme u suradnji sa HŽ infrastrukturom d.o.o. Zagreb provodi radnje na realizaciji projekta izgradnje i uređenja parkirališta sa ugibalištem za autobuse (autobusnom stanicom) na platou kod Željezničkog kolodvora Đurmanec, na kojem se planira urediti cca 100 parkirnih mjesta (PARK & RIDE).

Danas je po pitanju realizacije tog projekta, Đurmanec posjetio predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE Ivan Kršić, s kojim je usuglašena predmetna investicija, koju će većim dijelom sufinancirati HŽ INFRASTRUKTURA.

Predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE najavio je početak izgradnje drugog mosta na dionici pruge Đurmanec-Hromec-Lupinjak, kao i obnovu zgrade Kolodvora Đurmanec, a također je usuglašen projekt daljnje izgradnje šetnice od OŠ Đurmanec prema Hromcu, u pojasu uz željezničku prugu, gdje bi se uz servisnu cestu uz prugu uredila biciklističko – pješačka staza – šetnica, za što bi Hrvatske željeznice dale Općini Đurmanec kao investitoru pravo građenja na zemljištu u vlasništvu HŽ-a.

Također se razgovaralo o daljnjem uređenju - osiguranju željezničko-cestovnih prijelaza branicima na dionici pruge od Đurmanca do Lupinjaka.

Kršić je izjavio da će se sukladno Programu osiguranja ŽCP-a od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i HŽ INFRASTRUKTURE i Ministarstva unutarnjih poslova u narednom razdoblju krenuti u realizaciju istih.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 između tunela TUHOBIĆ i tunela VRATA. Molimo korisnike za dodatan oprez. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Danas do 18:00 sati zbog održavanja automobilističk...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program