Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradi se nogostup kod Osnovne škole u Đurmancu za veću sigurnost djece, a označit će se i pješački prijelazi

Riječ je o dionici županijske ceste Đurmanec-Pregrada, kod skretanja prema Osnovnoj školi Đurmanec.


Ovih dana su u tijeku radovi na izgradnji nogostupa na dionici županijske ceste Đurmanec-Pregrada, kod skretanja prema Osnovnoj školi Đurmanec.

Predmetna dionica dužine cca 80 metara od skretanja sa državne ceste D-207, pa preko pruge i do skretanja na pristupnu cestu prema OŠ Đurmanec je bila vrlo opasna, s obzirom da su na tom dijelu ceste djeca i pješaci prelazili i preko mosta, a nije bilo izrađenog nogostupa, niti uređene bankine, niti pješačkog prijelaza, što je predstavljalo potencijalnu opasnost za sve sudionike u prometu.

Ovo je zajednički projekt upravitelja ceste Županijske uprave za ceste KZŽ te Općine Đurmanec, koji će svaki u svom dijelu financirati izgradnju navedenog nogostupa, čime će se osigurati i tehnički uvjeti da se na tom dijelu mogu iscrtati i označiti pješački prijelazi preko navedene prometnice, što će uvelike doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice školske djece koja svakodnevno prolaze tim dijelom ceste.

Gradilište obišao općinski načelnik Damir Belošević, koji je razgovarao sa predstavnicima izvođača, s kojima su na terenu definirani još određeni nedostaci i oštećenja postojeće cestovne infrastrukture koji će se riješiti u sklopu predmetnih radova.

Još članaka iz "Ðurmanec"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program