Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci u međunarodnom projektu na tečaju u Portugalu


Muzej grada Pregrade od 2021. godine nositelj je Erasmus akreditacije u području obrazovanja odraslih. Riječ je o prvome muzeju u Hrvatskoj kojemu je odobrena Erasmus akreditacija, a v.d. ravnatelja muzeja dr. sc. Davor Špoljar izabran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije za Erasmus ambasadora za Hrvatsku. Muzej je koordinator konzorcija, u kojem još sudjeluju Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Gradska knjižnica Pregrada, Muzej Radboa iz Radoboja i Udruga Kajkaviana - Društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine iz Donje Stubice.

Erasmus akreditacija alat je za organizacije, aktivne u području obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i školskog obrazovanja, koje se žele uključiti u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

Po odobrenoj Erasmus akreditaciji u veljači 2021. godine, Muzej grada Pregrade je u suradnji s Udrugom Kajkaviana pripremio projektni prijedlog koji je potom prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga. U projektu sudjeluju Muzej grada Pregrade i Udruga Kajkaviana, a u sklopu projekta planirane su 4 mobilnosti prema modelu strukturiranih tečajeva. Projekt je odobren krajem srpnja 2021. te je za provedbu projekta Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila 8.240,00 EUR, a projekt traje od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2023. Tijekom 2022. godine realizirane su ukupno tri mobilnosti po modelu strukturiranih tečajeva u inozemstvu u kojima su sudjelovale članice Udruge Kajkaviana iz Donje Stubice.

Djelatnica Muzeja grada Pregrade Lucija Vrhovski je od 21. do 26. svibnja sudjelovala na mobilnosti u Portu u Portugalu po modelu strukturiranog tečaja pod nazivom „Soft Skills for Teaching Techniques“. Tečaj je obuhvaćao teorijski i praktični dio, a za cilj je imao poboljšanje komunikacijskih vještina, prepoznavanje dinamike skupine, rješavanje konflikata na konstruktivan način, poboljšati razumijevanje i komunikaciju unutar svoje radne okoline, poboljšanje vještina za uspješno prezentiranje usmenim putem. Tečaj je okupio sudionike iz Njemačke, Estonije, Mađarske, Španjolske, Italije, Srbije i Hrvatske što je omogućilo dodatnu razmjenu iskustava, mišljenja, kao i kulturoloških sličnosti i razlika. U slobodno vrijeme sudionici tečaja imali su priliku razgledati grad i posjetiti neke od gradskih znamenitosti poput četvrti Ribeira (pod zaštitom UNESCO-a), katedralu i obale rijeke Douro sa znamenitim mostovima.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook