Prethodni članak
Sljedeći članak

Sigurnost u prometu: Kako je vide djeca, pokazuju kroz svoje radove


Multimedijalni centar STUB-KLUB i Društvo Naša djeca Donja Stubica organiziraju u Donjoj Stubici izložbu pod nazivom Sigurnost u prometu.

Nakon što je istoimena izložba organizirana i svečano otvorena uz prigodni program u sportskoj dvorani Osnovne škole u Zlatar Bistrici, javila se potreba da se izložba približi i djeci i mladima stubičkog kraja posebice osnovnim školama i dječjim vrtićima koji su sudjelovali u izradi tematskih radova na temu sigurnosti u prometu i koji su na taj način prenijeli poruku same djece i izložili problematiku sa kojom se djeca susreću kao sudionici u prometu.

Poziv za izradu dječjih radova organizirale su ove godine Policijska postaja Donja Stubica i Policijska postaja Zlatar Bistrica u suorganizaciji sa općinom Zlatar Bistrica u namjeri podizanja svijesti na nužnost poštivanja prometnih propisa posebice prometnih propisa vezano za zaštitu najranjivije skupine u prometu – djece!

Djeca i mladi posebno su ugrožena skupina u prometu, prvenstveno zbog svoje dobi, razvojnih ograničenja, neiskustva i nemogućnosti sagledavanja opasnosti i rizika u prometu te mogućih teških posljedica. Sigurnost djece u prometu jest briga i odgovornost koju moramo poduzeti svi kako bi zaštitili djecu.

Izložba se otvara u četvrtak 29. veljače ujutro u 10 sati u galeriji Kulturno-turističko informativnog centra u Topličkoj 7 u Donjoj Stubici, a biti će izloženi radovi djece iz osnovnih škola i dječjih vrtića stubičkog kraja.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook