Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijavite se na sudjelovanje, pokažite svoje stare sorte voća i njihove prerađevine

Prijave su do 5. listopada


Udruga Stubička baština Donja Stubica u suorganizatorstvu s Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i suradnji s ŽVS KUD-a Donja Stubica organiziraju 26. županijsku izložbu Zagorje, trnac starih sorata voća i prerađevina i važan početak ocjenjivanja voćnih octeva uz naglasak na jabučni ocat starih sorata jabuka.

Događanje će se održati 7. i 8. listopada u Sportskoj dvorani Donja Stubica.  U petak s početkom u 12.30 sati bit će stručno senzorsko ocjenjivanje voćnih octeva, kao i tri tematska stručna predavanja s praktičnim primjerima. U subotu je otvorenje izložbe u 12 sati, uz prigodni program. Izložba ima tradicionalno poticajnu svrhu uz mogućnost kupnje.

Organizatori pozivaju pojedince, škole vrtiće, udruge i sela kao cjeline da se uključe u manifestaciju, a i ove će godine Krapinsko - zagorska županija dodijeliti nagradu za najveći broj starih sorata voća, najveći broj prerađevina starih sorata voća, za najbolje obrađenu temu izložbe (škole i vrtići), za najljepši izložbeni prostor i tradicijski bakin kolač od starih sorata voća ili njihovih prerađevina. Prijaviti se možete do 5. listopada na e-mail Stubičke baštine [email protected] ili na broj mobitela 099/496-5456. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Donja Stubica, a nagrade će po kategorijama osigurati Krapinsko - zagorska županija.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook