Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Dana žena otvorena je prodajna izložba prepoznatog dizajna nakita Aretha atelier

U prostorima galerije Kulturno – turističko informativnog centra u Donjoj Stubici, a razgledati ju možete, kao i kupiti nakit, do 11. ožujka


Povodom Dana žena, u Kulturno – turističko informativnom centru u Donjoj Stubici jučer je otvorena izložba ručno izrađenog nakita brenda Aretha atelier, kojega razvija perspektivna svestrana autorica i kreativka Nikolina Lešković iz Donje Stubice.

Na izložbi su postavljene naušnice svih oblika, ukrasne trake i mašne, ogrlice i broševi raznih boja, dezena i uzoraka, zapravo samo dio Nikolininog opusa koji je nastajao tijekom protekle četiri godine, koliko se bavi izradom nakita. Uz nakit, izložena je i ručno oslikana keramika. – I sama sam ljubiteljica nakita, volim ga kupovati i nositi, pa se tako nekako i rodila ideja za izradom nakita – ispričala nam je Nikolina, koja je ekonomistica i radi u struci.

Završila je i tečaj za vizažisticu, stoga se i time bavi, a izrada nakita posebna je ljubav. – Uvijek prvo napravim ono što se meni sviđa i što bih ja nosila, a naravno da vrlo često nastaju i varijacije mojih ideja prema željama kupaca – ispričala je autorica, istaknuvši kako je izuzetno zadovoljna odazivom na izložbu i podrškom onih koji su došli razgledati, a i kupiti nakit. Naime, izložba je i prodajnog karaktera, a ukoliko se nekome dopadne nešto što bi volio nositi, primjerice u drugoj boji ili s nekim izmjenama, Nikolinu uvijek možete kontaktirati.

Otkrila nam je i kako su joj u početku prvi kupci bile prijateljice, koje su joj upućivale dobre kritike, kako bi svoj dizajn mogla poboljšati. – Sad već puno toga prodajem prema preporukama, moj je dizajn i brend već prepoznat i zbog toga sam ponosna, a preporuka je i najbolji marketing – kaže Nikolina, dodavši kako se ovakav hobi itekako isplati, jer, kaže, ne treba sve gledati samo kroz sferu financija. – Izrada nakita dođe mi kao ispušni ventil, način da se kreativno izrazim i opustim. A ako uz to i nekog usrećim i još nešto dodatno zaradim, odlično – zaključila je Nikolina, čiji nakit danas nose i pojedine hrvatske influencerice, kao i mnoge Zagorke kojima je nezaobilazan kod brojnih javnih i obiteljskih događanja.

Ovi su izložbu organizirali Turistička zajednica područja Gupčev kraj i Multimedijalni centar Stub – klub, pa je na samom otvorenju Zvonimir Babić ispred organizatora izrazio zadovoljstvo što je obnovom stare zgrade žandarmerije i pretvaranja u KTIC i ovim događanjem nastavljeno kulturno uzdizanje zajednice i druženje građana. Izložba ostaje otvorena do 11. ožujka, a možete je u galeriji KTIC – a u Topličkoj 7 razgledati svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Obzirom da je prodajnog karaktera, možda i pronađete nešto za sebe ili svoje bližnje.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook