Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon protupotresne obnove, kreću radovi na planiranim projektima


Na području Donje Stubice u potpunosti je završena protupotresna obnova cestovne infrastrukture. Kako je bilo i najavljeno, sanirane su 23 dionice cesta u ukupnoj duljini od 17 i pol, kilometara.

Završena je u konstrukcijska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta, dok su radovi na obnovi stare zgrade Caritasa još uvijek u tijeku, s obzirom da su naknadno produljeni rokovi za obnovu koji će biti financirani iz nacionalnih izvora, a rok za završetak radova je do kraja kolovoza.

U sklopu obnove, u cijelosti je izmijenjen i krov na gradskoj sportskoj dvorani te su na taj način omogućene daljnje investicije za izgradnju solarne elektrane na krovu dvorane. Grad je i partner Krapinsko-zagorskoj županiji u projektu obnove dvorca Stubički Golubovec čija je protupotresna obnova također pri samom kraju.

Nakon završetka radova na protupotresnoj obnovi, na području grada kreću i radovi koji su predviđeni za realizaciju u gradskom proračunu ili se pak namjeravaju financirati iz nekih drugih programa.

U tijeku je natječaj za uređenje paltoa i zamjene stolarije na zgradi mrtvačnice, a uskoro kreće i natječaj za uređenje dječjeg igrališta kod DV Bubamara.

Krajem kolovoza i početkom rujna bit će objavljeni i natječaji za uređenje nogostupa i nerazvrstanih cesta kako bi radovi bili završeni do početka zime.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook