Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon osam mjeseci radova i negodovanja mještana konačno završili radovi u Matenačkoj u Donjoj Stubici!

Podignut je nivo kolnika prije i nakon pruge, kolnik je proširen te su izgrađene pješačke staze i ograde u zoni pružnog prijelaza


Proteklog su tjedna konačno završeni radovi na rekonstrukciji županijske ceste u Matenačkoj ulici u Donjoj Stubici, u zoni pružnog prijelaza. Kako su nam rekli iz Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, radovima je izvršeno podizanje nivelete kolnika prije i nakon pruge, što je bilo nužno radi sigurnijeg prometovanja teških teretnih vozila, koja putuju na toj relaciji radi vršenja opskrbe gospodarskih subjekata. – Navedenim zahvatom izvršeno je proširenje kolnika i izgradnja pješačkih staza, a u zoni ŽCP-a izvedene su mimolazne pješačke ograde za sigurniji prijelaz pješaka preko pruge. Izgrađen je zatvoreni sustav odvodnje čime je omogućeno proširenje kolnika i izgradnja pješačke staze – rekao nam je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec.

Podsjetimo, radovi su krenuli u veljači ove godine, a njihov je dugačak rok izvođena izazvao nezadovoljstvo mještana koji su se mjesecima vozili po raskopanoj cesti, kao i stanovnika koji tamo žive i koji su se žalili na veliku prašinu koja se dizala dok su vozila prometovala po makadamu i grabama. U određenim su fazama radovi i mirovali, zbog čega je nezadovoljstvo mještana bilo još veće, no tada su iz ŽUC – a rekli kako oni radove ubrzati ne mogu, obzirom da je rok koji je određen u ugovoru s izvođačima radova bio 30. rujna. Po isteku roka, rekonstrukcija ceste sada je konačno završena, a radovi su koštali oko 840 tisuća kuna.

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook

Otvoreni su za sav promet: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Između mosta Maslenica i tunela Bristovac, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog jakog vjetra. -Paški most (DC106) i -državna cesta Maslenica-Zaton Obrova...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program