Prethodni članak
Sljedeći članak

Mali Stubičanci u akciji: Kad mali predlože, veliki se slože – svijet se na bolje mijenjat može

Pokazali koliko su brižni i što znači prijateljstvo. Za svoju ideju dobili su punu podršku škole, svoje učiteljice Snježane Štefek – Borovčak te roditelja


Učenici 2.b razreda OŠ Donja Stubica razveselili su učenike Područne škole Mošćenica iz Petrinje, a koja je stradala u potresu, lijepim i korisnim poklonima. Za svoju ideju dobili su punu podršku škole, svoje učiteljice Snježane Štefek – Borovčak te roditelja.

Cijeli projekt nazvali su Kad mali predlože, veliki se slože – svijet se na bolje mijenjat može. Kažu kako je njihovo prijateljevanje krenulo od samog potresa: družili su se, pisali jedni drugima, razgovarali… U druženju s novim prijateljima saznali su da vole likovni, pa je i sama akcija krenula u tom smjeru. Roditelji su prikupili određena materijalna sredstva te su nabavljene različite bojice, papiri, a ostalo je i za slatkiše. U donaciju su se uključili i Tim papir j.d.o.o. iz Zaboka te trgovine Strahinjčica. Udruženje obrtnika Stubica pridružilo se akciji donacijom hrane i higijenskih potrepština za školsku kuhinju, a dobili smo i podršku i Turističke zajednice područja Gornja i Donja Stubica. Učenici su motivima grada Donja Stubica oslikali devet kutija u kojima su bili pokloni za svakog učenika, uz sve ostalo što je krenulo put Mošćenice. Učenici nisu mogli putovati obzirom na važeće epidemiološke mjere stoga su uz srdačne pozdrave ispratili neke od roditelja: Ivanu Ivanić, Renatu Mirt i Mirjanu Mlinarić. Uz Draganu Moštak, tajnicu Udruženja obrtnika, Danijela Ivanića koji je bio predstavnik roditelja i Udruženja te učiteljicu Snježanu Štefek Borovčak. Susret s učiteljicom, učenicima i ravnateljem škole bio je jako dirljiv, topao, razigran, veseo i prepun pozitivnih emocija!

Učenici su pripremili prigodan program, a naučili su naš poznati pozdrav BUUUUNAAA TRAAAAJEEE! Želja nam je da se tijekom iduće školske godine sretnemo na nekom od izleta jer svi vjerujemo da će biti bolje - rekla je učiteljica Snježana Štefek – Borovčak. 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook