Prethodni članak
Sljedeći članak

Kompletno novi izgled i energetsku obnovu dobili društveni domovi Grabrina i Gornji Matenci

Kompletnom energetskom obnovom smanjit će se troškovi održavanja, a posebno grijanja


Završeni su radovi na energetskoj obnovi Društvenog doma Grabrina u Milekovom Selu u Donjoj Stubici. Društveni dom izgrađen je osamdesetih te od tada u njega nije ulagano. - Zamijenjena je kompletna vanjska stolarija i rasvjeta, ugrađen je novi sustav grijanja s protočnim bojlerom i postavljena je fasadna ovojnica.

Projekt je vrijedan 1.091.483,22 kuna. Grad je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 423.258,12 kuna bespovratnih sredstava te preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja 163.454,90 kuna bespovratnih sredstava, dok je iz vlastitog proračuna izdvojio 504.770,20 kune – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić.

Za mjesni odbor i brojne udruge
Radovi, koje je izvodio „Vodolim“ završni radovi u građevinarstvu i trgovina, završeni su 10. prosinca 2020. Prijavu projekta obavila je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a nadzor nad građevinskim radovima izvodila je tvrtka Zagorje pro – kon. Društveni dom ovom je obnovom i ljepši i kvalitetniji te su eliminirani problemi s grijanjem zimi i hlađenjem ljeti. Stoga će ga od sada koristiti više i mjesni odbor, koji je preuzeo brigu oko njih, ali i brojne gradske udruge.

Nova vizura Gornjih Matenaca
U tijeku je energetska obnova donjostubičkog društvenog doma u Gornjim Matencima. Društveni dom u Gornjim Matencima kroz projekt energetske obnove, dobit će novu vizuru, do kraja provedbe projekta promijenit će se kompletna vanjska stolarija i rasvjeta, ugraditi novi sustav grijanja s protočnim bojlerom, izraditi nova fasadna ovojnica te adaptirati, odnosno izgraditi potpuno novi krov.

Obnova će završava u siječnju
Projekt će završiti u siječnju, a ovom energetskom obnovom bit će dana jedna nova namjena donjostubičkom društvenom domu koji zbog ove sanacije i kvalitetne obnove ponovo može postati centrom događanja u mjestu Gornji Matenci – istaknuo je gradonačelnik Gospočić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.073.254,68 kune. Grad Donja Stubica je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 345.907,79 kuna bespovratnih sredstava te još 119.897,45 kune bespovratnih sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja, a 607.449,44 kune izdvojio je iz vlastitog proračuna

U objekt nije ulagano od 80. - ih
Radove izvodi PLUDUX ART d.o.o.,iz Konjščine, Varaždinska 30. Nadzor nad radovima izvodi tvrtka Zagorje pro – kon, a prijavu projekta obavila je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).. Projekt će završiti u siječnju i društveni dom će dobiti novi, obnovljeni izgled, obzirom da u zgradu također nije ulagano od osamdesetih, kada je i izgrađen.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook