Prethodni članak
Sljedeći članak

Kompletno novi izgled i energetsku obnovu dobili društveni domovi Grabrina i Gornji Matenci

Kompletnom energetskom obnovom smanjit će se troškovi održavanja, a posebno grijanja


Završeni su radovi na energetskoj obnovi Društvenog doma Grabrina u Milekovom Selu u Donjoj Stubici. Društveni dom izgrađen je osamdesetih te od tada u njega nije ulagano. - Zamijenjena je kompletna vanjska stolarija i rasvjeta, ugrađen je novi sustav grijanja s protočnim bojlerom i postavljena je fasadna ovojnica.

Projekt je vrijedan 1.091.483,22 kuna. Grad je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 423.258,12 kuna bespovratnih sredstava te preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja 163.454,90 kuna bespovratnih sredstava, dok je iz vlastitog proračuna izdvojio 504.770,20 kune – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić.

Za mjesni odbor i brojne udruge
Radovi, koje je izvodio „Vodolim“ završni radovi u građevinarstvu i trgovina, završeni su 10. prosinca 2020. Prijavu projekta obavila je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a nadzor nad građevinskim radovima izvodila je tvrtka Zagorje pro – kon. Društveni dom ovom je obnovom i ljepši i kvalitetniji te su eliminirani problemi s grijanjem zimi i hlađenjem ljeti. Stoga će ga od sada koristiti više i mjesni odbor, koji je preuzeo brigu oko njih, ali i brojne gradske udruge.

Nova vizura Gornjih Matenaca
U tijeku je energetska obnova donjostubičkog društvenog doma u Gornjim Matencima. Društveni dom u Gornjim Matencima kroz projekt energetske obnove, dobit će novu vizuru, do kraja provedbe projekta promijenit će se kompletna vanjska stolarija i rasvjeta, ugraditi novi sustav grijanja s protočnim bojlerom, izraditi nova fasadna ovojnica te adaptirati, odnosno izgraditi potpuno novi krov.

Obnova će završava u siječnju
Projekt će završiti u siječnju, a ovom energetskom obnovom bit će dana jedna nova namjena donjostubičkom društvenom domu koji zbog ove sanacije i kvalitetne obnove ponovo može postati centrom događanja u mjestu Gornji Matenci – istaknuo je gradonačelnik Gospočić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.073.254,68 kune. Grad Donja Stubica je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 345.907,79 kuna bespovratnih sredstava te još 119.897,45 kune bespovratnih sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja, a 607.449,44 kune izdvojio je iz vlastitog proračuna

U objekt nije ulagano od 80. - ih
Radove izvodi PLUDUX ART d.o.o.,iz Konjščine, Varaždinska 30. Nadzor nad radovima izvodi tvrtka Zagorje pro – kon, a prijavu projekta obavila je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).. Projekt će završiti u siječnju i društveni dom će dobiti novi, obnovljeni izgled, obzirom da u zgradu također nije ulagano od osamdesetih, kada je i izgrađen.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Jak vjetar usporava vožnju autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. A1 Zagreb-Split...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program