Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradit će se novi most, cesta će biti zatvorena za promet!


U tijeku su završni radovi na izgradnji nogostupa u Vukšincu. Zacijevljena je i jedna i druga strana kolnika, postavljeni su rubnjaci na nogostupu, a dok je jedna strana nogostupa već završena, drugu je potrebno još asfaltirati. Nogostup u dužini od 280 metara ide od mosta do raspela, a uz izgradnju nogostupa, napravljen je i sustav oborinske odvodnje. Radovi su vrijedni milijun i 700 tisuća kuna, a Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije sufinancira ih sa 380 tisuća kuna.

Novi most

Uskoro na toj dionici kreću novi radovi, naime, izgradit će se novi most. Prema najavama investitora, Županijske uprave za ceste, radovi bi trebali početi krajem veljače ili najkasnije početkom ožujka. – Most će se proširiti, na širinu kako je sada napravljen nogostup. Cesta će biti zatvorena za promet za vrijeme trajanja radova, a za pješake će se postaviti skela preko potoka koju će moći koristiti – pojasnio nam je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. Rekao je i kako će službeni obilazni pravac biti kroz Lepu Ves i Donje Matence, ali i da će Grad Donja Stubica za potrebe lokalnog stanovništva urediti neke druge obilazne pravce.  – Za potrebe lokalnog stanovništva, koje poznaje te pravce, uredit ćemo lokalne ceste Britička – Kantocijevo za obilazak prema smjeru Donje Stubice te kroz Šulekovo na Andraševec za obilazak prema Zaboku. Te ćemo puteve poravnati, pošudrati, pomalčati za prijevoz stanovništva – najavio je gradonačelnik.

Sanacija dionice prema Andraševcu

Radovi na mostu, ali i na dionici od raspela u Vukšincu prema Andraševcu, koji bi također uskoro trebali početi, financiraju se iz Fonda solidarnosti u sklopu protupotresne obnove. – Za vrijeme trajanja radova na protupotresnoj obnovi dionice od raspela prema Andraševcu, ta cesta neće biti zatvorena. Radovi će se izvoditi tako da se njome usporedno može prometovati. No, ako bude potrebno zbog određenih radova cestu zatvoriti, onda ćemo dogovoriti s izvođačem radova da se takvi radovi odvijaju po noći, kad je smanjen promet – rekao je gradonačelnik.

Grad Donja Stubica za rekonstrukciju 12 dionica cesta i sanaciju štete od potresa na njima dobio je milijun eura. Svi radovi na protupotresnoj obnovi, koji se financiraju iz Fonda, trebaju biti završeni s krajem lipnja ove godine, pa tako i radovi na spomenutim nerazvrstanim cestama u Donjoj Stubici, ali i na ostalim objektima. Dok su radovi na Pučkom otvorenom učilištu, Fellerovoj zgradi, Dvorcu Golubovec i donjostubičkoj crkvi u tijeku, uskoro se očekuje i početak radova na obnovi stare zgrade Caritasa. – Izvođača radova vjerujem da neće manjkati. Naime, donosi se novi zakon u obnovi, što će olakšati postupak nabave, da sve skupa ne traje tako dugo, da bi uspjeli sve napraviti u roku. No, moglo bi manjkati materijala, vjerujem da će se tu izvođači radova nekako snaći – rekao je Gospočić.

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook