Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Kreativnost na djelu: Stubički parkovi dobili novo uskršnje ruho


Izložba uskrsnih radova na otvorenom pod nazivom Uskrs u Stubici i ove godine je postavljena i otvorena pred Uskrs u dva najveća parka u Donjoj Stubici; Parku obitelji Feller i u Parku Jure Stubičanca.

Nakon prošlogodišnje slične izložbe koja je bila rezultat tematskih radionica na kojima su se najkreativniji članovi Multimedijalnog centra STUB-KLUB u suradnji sa Društvom Naša djeca Donja Stubica potrudili izraditi razne prigodne ukrase i skulpture te na taj način uljepšati uskrsne blagdane u Donjoj Stubici, kreativci iz STUB-KLUB-a su ove godine napravili novi ciklus kreativnih i likovnih radionica tokom veljače i ožujka na kojima su nastali novi radovi; oslikane pisanice, pilići, pačići, gnijezda od vrbovog šiblja i “čuče” koje sjede na jajima što je posebno razveselilo stubičku djecu i mlade koji se uz izložbene eksponate mogu svakoga dana fotkati, družiti, igrati....

Kreativne radionice s drvom provode se već dulje vrijeme i unatrag nekoliko godina na njima je nastalo mnogo zanimljivih ideja i izrađeni su raznih ukrasa i predmeta sa kojima STUB-KLUB uljepšava parkove, šetnice i dječja igrališta.

Ovoga proljeća ciklus kreativnih radionica s drvom odvijao se u Parku za ekstremne sportove Polygon u Donjoj Stubici gdje udruge imaju i radne prostore za svoje aktivnosti, a bojanje i oslikavanje u prostorima Kulturno-turističko informativnog centra u Topličkoj 7.

Obnovljeni i obojani su prošlogodišnji eksponati te napravljeni novi još zanimljiviji. Postavljen je i uskrsni fotopoint u obliku drvene pergole sa klupom koji je osvijetljen sa prigodnim lampicama koje su spojene na gradsku rasvjetu (što dolazi do izražaja u noćnim satima), a oko njega drvene skulpture zekana i pilića.

Posebno je ukrašena gradska Fontana prijateljstva u Parku Jure Stubičanca na koju su postavljena tri gnijezda nova gnijezda te u njima sjede “čuče” i pažljivo griju svoja jaja, a u nekima su se već i izvaljali mali pilići.

-I dalje se trudimo uljepšavati grad i ukrašavati javne površine i gradske parkove te sa novim elementima nadograđujemo postojeće, a uskoro sa proljećem i dolaskom ljeta slijede nova iznenađenja u Stubici i Zagorju jer nastojimo pomicati granice svoje kreativnosti – ponosan je Zvonimir Babić, idejni začetnik kreativnih radionica s drvom.

Svaki polaznik kreativnih radionica izradio je i svoju pisanicu od drva kojom je razveselio roditelje ili ukućane te na taj način pokazao svoju vještinu i maštu.

-Važno nam je da naši korisnici, mladi, nauče pojedine kreativne vještine i rukovanje jednostavnim i složenim alatima što će zasigurno dobro iskoristiti kasnije u svakodnevnom životu - ističe Babić koji poziva mlade koji se žele kreativno izražavati da se pridruže tematskim radionicama na Polygonu u Kolodvorskoj 16 ovoga proljeća.

Kreativne radionice odvijale su se u okviru programa i projekata koje financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica.

Izložba će u stubičkim parkovima trajati do 15. travnja, a nakon toga će se eksponati konzervirati te izložiti druge godine u nekom drugom mjestu ili gradu što će predstavljati koncept putujuće izložbe. 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook