Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodatnim proračunskim izdvajanjem za vrtić spriječen rast cijene za roditelje


Gradsko vijeće Donje Stubice na posljednjoj je sjednici usvojilo drugu izmjenu proračuna za ovu godinu. Proračun je sada na razini 26,7 milijuna kuna na prihodovnoj strani, a na rashodnoj 29,5 milijuna kuna. Razlika većih rashoda od prihoda pokrivena je prenesenim viškom iz prethodne godine.

Prema riječima gradonačelnika Nikole Gospočića radi se o manjoj izmjeni proračuna a glavni razlozi su rast cijena energenata te rast nekih troškova radova uslijed porasta cijena na tržištu. Također je istaknuo da se proračun puni prema planu, te se očekuje i realizacija svih planiranih aktivnosti.

Naglasio je i kako je izmjenom proračuna povećana stavka za gradski vrtić za dodatnih 300.000 kuna do kraja godine, obzirom da uslijed rasta cijena hrane i energenata rastu i troškovi vrtića. Trenutačna ekonomska cijena je 2.250 kuna od čega roditelji plaćaju 900, a Grad 1.350 kuna po djetetu. No, zbog ovih je povećanja ekonomska cijena već sada oko 2500 kuna, pa je ovim povećanjem sredstava za vrtić u gradskom proračunu spriječen rast cijene za roditelje do kraja godine, a do tada će se vidjeti kako će se formirati cijena za iduću godinu, ovisno o učinku koji će proizvesti mjere Vlade oko troškova energenata kao i drugih troškova, no izgledno je daljnje povećanje cijene koštanja vrtića, pa i za roditelje.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook