Prethodni članak
Sljedeći članak

Božićna priča: U DND-u Donja Stubica osmislili i izveli prekrasnu predstavu


U organizaciji Društva Naša djeca Donja Stubica i produkciji Multimedijalnog centra STUB-KLUB izvedena je predstava Božićna priča nastala prema scenariju tekstopisca Maria Gavrana.

Bajka je to o traženju Božića jednog malog živahnog djeteta koji na svojem putu nailazi na pojedina pitanja i odgovore susretavši u svojem snu i mašti nebeska tijela kao što su Mjesec, Sunce, oblaci i zvijezde te traži njihovu pomoć.

Nakon što je prošle godine (također krajem prosinca) izvedena Šuma Striborova koja je pokupila pozitivne kritike posjetioca stubički DND-ovci su ove godine opet željeli napraviti predstavu za svoje članove, ali i ostalu djecu stubičkog kraja u ovo božićno vrijeme. Okupila se ekipa djece iz Donje Stubice raznog uzrasta, podijelile su se uloge i krenulo se u redovite dramske i kreativne radionice kroz studeni i prosinac na kojima na kojima se vježbao tekst te birala i obrađivala glazba za zvučnu podlogu. Nije nimalo nedostajalo dobre glume te “glumatanja” i dobrog zezanja, ali i ozbiljnog rada zahvaljujući voditeljici dramske grupe Božici Babić koja se ujedno kao predsjednica DND-a posebno zauzela da djeci osmisli koreografiju, kostime te je i sama izradila kompletnu scenografiju.

-Bila je potrebna volja, mnogo vremena i dobra koordinacija sa redovitim dječjim obavezama da bi imali stalne probe dva puta tjedno, a sezona prehlade je bila u punom jeku pa smo često rotirali i “duplali” uloge dok nam glumci ne ozdrave. Ipak, djeca su rado dolazila na probe te smo s vremenom postali mala dramska obitelj - zadovoljna je malim glumcima i samom predstavom Božica Babić.

Predstava Božićna priča je izvedena 23. prosinca na otvorenom u atriju Topličke 7 u Donjoj Stubici kod Kulturno- turističko informativnog centra čemu je definitivno pridonijelo suho, iako hladno vrijeme te večeri utoliko više što su scenografija i pojedini scenski i audio-vizualni efekti bili osmišljeni za izvedbu na otvorenom. A sam atrij kao prostor na otvorenom je već iskušan prilikom organizacije dolaska Svetog Nikole tri tjedna ranije tako da je nadograđena montažna pozornica od paleta i dodana upečatljiva scenografija i rasvjeta, a osim na klupicama od paleta (koje je izradio STUB-KLUB na svojim kreativnim radionicama tokom protekle godine) djeca su sjedila na mnoštvu malih saonica što je bila dodatna čar cijeloj predstavi.

-Mogli smo predstavu izvesti kao običan igrokaz sa par rekvizita, ali smo htjeli čitavoj priči dati malo više boje i malo više zvuka da djeca uživaju u izvođenju. Tako smo se poigrali sa rasvjetom same pozornice, zvukovima prirode i tematskom glazbom, a djeca su imala mogućnost vježbati i izvoditi predstavu sa raznim vrstama mikrofona kako bi zvučala što efektnije, a što im je bilo izrazito važno - ističe Zvonimir Babić iz STUB-KLUB-a, producent predstave koji se pobrinuo zvuk, osvjetljenje i scenske rekvizite.

U predstavi su glumili Nina Mohač, Vanja Krstić, Gabrijela Hrbić, Martin Babić, Ena Štokan, Anja Štokan, Natalija Blagec, Korina Tadić i Benjamin Labaš te i sama Božica Babić, a sva djeca su pokazala pojedine skrivene talente koji su im pomogli u interpretaciji, vježbama i na kraju izvedbi.

Nakon same predstave organizirano je i druženje sa Djedom Božićnjakom koji je ujedno djeci dijelio i poklone iz svoje velike vreće te se fotkao sa svima, a zatim su djeca imala organizirani božićni party u dvorani KTIC-a na kojem su se svi zabavljali i igrali tematske igre.

Organizaciju i izvedbu predstave su kao i sve zimske aktivnosti (uključujući i dolazak Svetog Nikole 6. prosinca) pomogli brojni sponzori i donatori iz Donje Stubice: Stolarska zanatska radnja Lisak, Terme Jezerčica, Metalis, Perfa BIO i Perfa OVO, Leno-ideal, Trgovina Stella, Vodolim, Caffe bar TIN, Ugostiteljstvo Novak, salon za njegu tijela Dijana, Hidraulika Kurelja, NGH grupa, Centroplin Horvatek, Salvus i gospođa Marija Mlinarić kojima se udruga ovim putem i zahvaljuje.

Ovom predstavom Multimedijalni centar STUB-KLUB i DND Donja Stubica završili su svoju vrlo aktivnu projektnu godinu koju su kroz razne aktivnosti, programe i projekte podržali i Središnji državni ured za demografiju i mlade, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica.

-Od kada Društvo Naša djeca Donja Stubica ima kontinuirani rad i kvalitetan radni tim uključuje se sve više djece pa je i ovaj događaj rezultat rada njihovih roditelja, članova udruge, korisnika te volontera koji su pomogli da ova zimska blagdanska priča razveseli djecu stubičkog kraja – zadovoljna je radom i aktivnostima DND-a Donja Stubica u protekloj godini Božica Babić.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook