Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽVA Sotelia vas poziva na koncert


ŽVA Sotelia poziva na veliki rođendanski koncert u općinskoj zgradi u Humu na Sutli. Koncert će se održati u subotu 4. lipnja s početkom u 19.00h.

ŽVA Sotelia djeluje u KUD-u Rikarda Jorgovanića od 2006 godine. U tih 17 godina postao je jedan od vodećih vokalnih skupina koji djeluje na području Hrvatskog zagorja, ali i šire. Repertoar kojim se bave su obrade kajkavskih, suvremenih zabavnih i duhovnih pjesma. Uz obrade imaju i nekoliko autorskih pjesma kajkavskog i duhovnog izričaja.

Surađivale su s brojnim glazbenim i tamburaškim sastavima na nastupima širom Hrvatske i Slovenije. U tom su razdoblju dva puta proglašene najboljim vokalnim sastavom u Hrvatskoj na državnim smotrama malih vokalnih sastava.

Proglašene su kao najbolje na 2. susretu zborova "Zapjevajmo Prejcu" u Velikom Taboru u konkurenciji klapa. Pobjednicama su također proglašene  na susretu vokalnih skupina u Varaždinu te u Bocanjevcima u Slavoniji na susretu vokalnih skupina "Kad zapjevamo ja i moja druga" .

Članice „Sotelije“ su 2016. godine dobile i općinsku nagradu Huma na Sutli, koja se dodjeljuje za osobite zasluge u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti od posebnog značaja za Općinu. Za njihov veliki uspjeh, posebno je zaslužan umjetnički voditelj Siniša Miklaužić. Članice „Sotelije“ do sada su izdale i dva nosača zvuka na kojima su obrade kajkavskih pjesama  te pjesme na humskom izričaju.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook