Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarski vrtić slavi 70. rođendan


Povodom obilježavanja 70. obljetnice predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Zlataru, Dječji vrtić i jaslice Zlatarsko zlato pripremio je u suradnji s lokalnom zajednicom niz događanja kojima će proslaviti svoj rođendan. U ponedjeljak, 22. travnja, Nenad Bratković, mag. nutr. clin. održat će edukaciju djeci o zdravoj prehrani nakon koje će djeca izrađivati zdrave kolačiće.

Istog dana,  Vanja Reinholz, mag. ing. hortikulture održat će s djecom radionicu sadnje i uređenja cvjetnjaka ispred dječjeg vrtića. U utorak, 23. travnja, Đurđa Drašić, Biserka Hleb i Ljiljana Vučković, članice Udruge žena Grada Zlatara, održat će s djecom radionicu izrade životinjica od prirodnih materijala. Od 12 sati vrtić će biti otvoren za sve građane te Vas ovim putem pozivamo da dođete razgledati izložbu fotografija i radova pod nazivom „Retrospektiva: Od Uzdanice do Zlatarskog zlata“. U 18 sati u vrtiću se obilježava Noć knjige te stoga pozivamo svu djecu u dobi 4-6 godina da dođu na druženje i čitanje priča u suradnji s Boženom Kos.


Srijeda je rezervirana za DVD Zlatar koji će u vrtiću provesti evakuacijsku vježbu u slučaju požara, a nakon toga će s djecom održati kratki program u kojem će prikazati vatrogasnu opremu i demonstrirati gašenja požara. Poslijepodne će se u vrtiću održati predstava „Tri praščića“ koju su u suradnji s odgojiteljicama pripremili roditelji da razvesele svoje mališane. Tog tjedna u Hrvatskoj se obilježava i Festival znanosti pa će tako u četvrtak u jutarnjim satima odgojiteljice s djecom održati radionicu „Mozak u akciji: inteligentni izazovi“. U poslijepodnevnim satima prvi puta će se u organizaciji DV Zlatarsko zlato održati stručni aktiv za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije. Tema stručnog aktiva jest „Važnost razvoja govora za socijalizaciju djece predškolske dobi“, a održat će ga stručne suradnice Tihana Mauhar, mag. psych. i Lana Pepelko Topljak, mag. logoped.
Rođendanski tjedan završava u petak predstavom „Maca Papučarica“ koju će izvesti djeca, a nakon predstave slijedi druženje s roditeljima uz palačinke i igre na otvorenom.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook