Prethodni članak
Sljedeći članak

Završnica Recitala Josip Ozimec: Dupla nagrada za Slavicu Sarkotić

Održana završnica 24. Recitala Josip Ozimec


Jučer je u Dvorani Božjeg milosrđa u sklopu Svetišta MBB održana završnica 24. Recitala Josip Ozimec, Marija Bistrica 2022. Riječ je o Recitalu u organizaciji Radija Marija Bistrica, na koji se ove godine javilo 54-oro autora iz svih dijelova Hrvatske sa ukupno 216 radova, od toga 64 na kajkavskom, 132 na standardu i 20 na čakavskom. Stručni sud u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, profesorica Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić odabrao je 24 rada za izvođenje na samoj završnici recitala, kao i 66 radova za objavu u zborniku ''Došel bum v Bistricu''.

Stihove su kazivali Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač, a pjesmom je događaj uveličala Klapa ''Bistrica''.  Stručni sud dodijelio je po tri nagrade u svim jezičnim kategorijama. Tako je treću nagradu u kategoriji čakavske poezije dobio Franko Stipković iz Zagreba za pjesmu ''Arcizi, bili arcizi'', drugu Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ''Ono naše'', a prvu Josip Klarić iz Gračišća za pjesmu ''Vrieme za bolji sanj''. U kategoriji radova na standardu treću je nagradu dobio Ivan Novački iz Poznanovca za pjesmu ''Zadnji vagon'', drugu Mirjana Mikulec iz Oroslavja za pjesmu ''Novogodišnja noć'', a prvu Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ''Mama''. Treću nagradu u kategoriji kajkavskog narječja dobio je Vinko Hasnek za pjesmu ''Duše iščeju svoj dom'', drugu Nada Starčević Lopac iz Varaždinbrega za pjesmu ''Komaček sreće'', a prvu Dubravko Havojić iz Križevaca za pjesmu ''Sejem vu petek''.

Nagradu publike dobila je Slavica Sarkotić za pjesmu ''Mama'', čime je spojila prve nagrade suda i publike za istu pjesmu, što je prvi puta u povijesti ovog recitala. Recitalu su u ime pokrovitelja prisustvovali predstavnik KZŽ Viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol Damir Galoić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook