Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO&FOTO] Dječji vrtić Cvrkutić proslavio 50.rođendan! S mališanima pjevali roditelji i brojni Oroslavčani


Dječji vrtić Cvrkutić iz Oroslavja ovog je tjedna proslavio 50. rođendan! Centralno slavlje održano je danas, u oroslavskom Domu kulture, gdje su priredbu za sve koji su slavili s njima pripremili polaznici dječjeg vrtića, uz pomoć djelatnika i odgojiteljica.

Izuzetno simpatični mališani pjesmom i plesom čestitali su rođendan svome vrtiću, a ujedno su i pripremljenim programom oduševili svoje roditelje, ali i sve okupljene.

Među mnogobrojnom publikom bio je i oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić, koji je čestitao rođendan vrtiću.

 – Jako sam ponosan, na ravnateljicu koja je sva događanja tijekom cijelog tjedna organizirala, na roditelje koji su sudjelovali i, naravno, na djecu, koja su budućnost Oroslavja. Hvala im svima, a mi ćemo kao Grad i dalje raditi na tome da uzdižemo naš vrtić i da on bude na zavidnoj razini – rekao je gradonačelnik.

Oroslavski vrtić od prošle godine je u novom ruhu. Naime, novouređeni i dograđeni vrtić svečano je otvoren u kolovozu prošle godine, nakon što je proveden projekt dogradnje i rekonstrukcije. – Taj je projekt za nas imao veliki značaj. Osim što smo mogli oformiti dvije nove odgojno obrazovne skupine i što nam je dograđena sportska dvorana, u sklopu samog projekta zaposleni su i dodatni odgojitelji te stručni suradnik pedagog – istaknula je ovom prilikom za zagorje.com ravnateljica vrtića Silvija Čičko, dodavši kako su dogradnjom i rekonstrukcijom vrtića uvelike poboljšani materijalni uvjeti, što olakšava rad.

Inače, dječji vrtić u Oroslavju s radom je započeo 20. ožujka 1972. godine u sastavu osnovne škole. Na sjednici gradskog vijeća održanoj 18. rujna 1997. godine donesena je Odluka o osnivanju dječjeg vrtića u Oroslavju kao samostalne ustanove, a 13. siječnja 1998. godine dječji vrtić upisan je u sudski registar pod nazivom: Dječji vrtić Cvrkutić. Kao samostalna ustanova započinje s radom 1. veljače 1998 godine. Tada je imao dvije odgojno obrazovne skupine, tri odgojitelja i ukupno pet zaposlenih.

Trenutno vrtić pohađa 110 djece, raspoređene u dvije jasličke i tri vrtićke skupine. - Kapaciteti su u potpunosti popunjeni zbog velikog doseljavanja u naš grad te se već u suradnji s Gradom pokušavaju pronaći neka nova rješenja za smještaj nove djece – rekla je ravnateljica.

U vrtiću trenutno radi 11 odgojitelja i pedagog, dakle ukupno 12 zaposlenih. - Osim redovitog deset satnog programa, nudimo i razne dodatne programe koji su prilagođeni razvojnim mogućnostima djece i potrebama roditelja. U samim počecima radno vrijeme dječjeg vrtića je bilo do 15.30, a od ove godine, kako bi se prilagodili radnom vremenu roditelja, produženo je do 19 sati – istaknula je još ravnateljica.

Napomenula je i kako je u prosincu krenula realizacija projekta koji se financira preko EU fondova 'Dopusti mi da naučim igrom', odnosno produženi boravak u dječjem vrtiću, kojim je rad vrtića produljen do 19 sati te je u vrtiću zaposlen i logoped, a nakon što odgojitelji završe edukacije, ponudit će i dva dodatna programa.

Rekla je ravnateljica i kako ove godine u svibnju kreću po prvi puta s e-upisima djece, putem sustava e-građani, a od projekata je u planu uređenje dječjeg igrališta, koje nije bilo dio projekta rekonstrukcije i dogradnje. – Za to smo pripremili svu potrebnu dokumentaciju te čekamo javni poziv na koji će biti moguće projekt prijaviti. Želja nam je također uvesti i neke alternativne programe koji za sada ne postoje na ovom području – najavila je Silvija Čičko te je rekla kako je ponosna na cijeli kolektiv koji djeluje kao jedno i tjera ovaj vrtić i dalje naprijed.

Dječji vrtić svoj je rođendan slavio tijekom cijelog tjedna, kada su se održala brojna događanja za djecu i roditelje, ali i za sve Oroslavčane koji su im se pridružili. Održano je predavanje i radionica za roditelje polaznika vrtića na temu 'Kako pomoći djeci da izgrade samopoštovanje', zatim predavanje za ravnatelje predškolskih ustanova naše županije.

Roditelji su se zabavili uz kviz u kojem su se natjecali, a mališani u predstavi koju su izvele odgojiteljice. U petak su dječica rođendan svog vrtića slavila uz svečani ručak kojega su pripremile tete kuharice.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook