Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici OŠ Marija Bistrica sudjelovali u zanimljivoj i poticajnoj radionici „Priča o Vedranu“

U OŠ Marija Bistrica svake godine obilježava se Dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, pa se škola rado uključila u ovaj projekt


Učenici 3.a, 3.b i posebnog odjela OŠ Marija Bistrica sudjelovali su u zanimljivoj i poticajnoj radionici „Priča o Vedranu“. Radionica je održana online, u suradnji s udrugom „Korablja“, koja je dio mreže udruga „Arka“ koje se bave promicanjem socijalne integracije osoba s intelektualnim invaliditetom.

U OŠ Marija Bistrica svake godine obilježava se Dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, pa se škola rado uključila u ovaj projekt. Sudionici radionice bili su učenici škole, članovi udruge „Korablja“ i poznata dječja književnica Željka Horvat Vukelja koja je učenicima pročitala slikovnicu „Priča o Vedranu“. Vedran je 25 godišnji mladić koji je na intelektualnoj razni trogodišnjaka. Iako njegovo ponašanje ponekad može izgledati neobično, on je osoba koja nam pruža primjer svojom druželjubivošću, brižnošću i srcem za druge.

Dan osoba s invaliditetom upravo nas usmjerava da osobe s invaliditetom ne promatramo kroz njihovu poteškoću, već ponajprije kroz njihove mnogobrojne vrijednosti i vrline, te da s njima dijelimo svoja svakodnevna iskustva na obostranu radost. Iz škole zahvaljuju udruzi „Korablja“ na prekrasnom iskustvu za učenike. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook