Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorskoj katedrali održan Božićni koncert KUD-a Pregrada


Posljednje adventske nedjelje Kulturno - umjetničko društvo Pregrada priredilo je svoj tradicionalni Božićni koncert. Nakon izvrsnog nastupa za Branje grojzdja, i ovog ih je puta u Zagorskoj katedrali svesrdno ugostio župnik Ivan Mikec. Pred sam početak okupljene je ispred crkve pozdravila folklorna sekcija u pratnji tamburaša sa spletom zagorskih pjesama, a potom su i crkvu ispunili prigodnom pjesmom „Na noge ustan'te“.

„Iza nas je jedna posebna, ali i zahtjevna godina. Godina u kojoj je Kulturno umjetničko društvo Pregrada slavilo svoju 40. obljetnicu, godina u kojoj je rad morao stajati sve do ljeta, godina u kojoj smo nakon 18 mjeseci stanke ponovo okupljali svoje članove i borili se za mogućnost rada, kako bi stvarali unatoč pandemiji jer to najbolje znamo raditi“, istaknuto je na početku događanja.
U 90 minuta programa nastupili su župni zbor „Salve Regina“ koje je za nastup pripremila časna Blaženka, solisti Helena Kostanjšek, Lucija Vrhovski, Petar Pohovski i Vlado Zorko s tamburaškim sastavom KUD-a te vokalni sastav KUD-a, a gošća koncerta bila je mlada i talentirana Karla Miklaužić koja je nastupila uz pratnju Matije Krizmanića na gitari.
Iako njeguje kajkavski izričaj, čuva tradiciju i brine o nasljeđu, KUD se voli okušati i u drugim žanrovima pa je vokalni sastav otpjevao rusku skladbu „Konj“ Igora Matvienka, pjesmu popularne grupe ABBA „Chiquitita“ i „Žutu ružu“ Željka Bebeka, dok su tamburaši s Matijom Krizmanićem kao vokalom publiku raznježili pjesmom Arsena Dedića „Odlazak“. Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Marko Vešligaj.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook