Prethodni članak
Sljedeći članak

U Gradskoj galeriji Zabok otvara se izložba nagrađivane umjetnice


Pučko otvoreno učilište Zabok poziva vas na otvorenje izložbe 'Unutarnje konstelacije' Koraljke Kovač, koja će biti postavljena u Gradskoj galeriji Zabok, u četvrtak 17. studenoga u 18 sati.

Koraljka Kovač rođena je 17. srpnja 1971. u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odsjek slikarstvo. 1991. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Pedagoški odsjek, smjer slikarstvo. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1998. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila je članica grupe „Daklelososi“ i udruge Punkt.

Do sada je imala 68 samostalnih i 86 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija. Organizirala je likovne radionice za djecu i odrasle. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Likovne nagrade HDLU- a za najbolju izložbu u 2020. godini – za izložbu „Unutrašnji prostori“, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Osmislila je 44 autorske koncepcije kroz projekte, izložbe suradnje za studente Dizajna tekstila. Trenutno radi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, na kolegiju „Kreiranje tekstila“ kao izvanredna profesorica u umjetničkom području.

Izložba se održava uz potporu Ogranka Matice hrvatske Zabok.

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook