Prethodni članak
Sljedeći članak

U Godini čitanja 2021. uspješno proveden projekt „Odmor uz knjigu“

Knjižnica OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli godinama provodi programe s ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja


Vlada Republike Hrvatske ovu je godinu i službeno proglasila Godinom čitanja, s ciljem popularizacije knjige i čitanja. Knjižnica OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli trudi se čitanje i knjigu promovirati svaku godinu:

– Već godinama se kontinuirano provodi nekoliko projekata za razvijanje kulture čitanja. Od međunarodne razmjene straničnika, nagrađivanja NAJčitača, suradnje s drugim knjižnicama u Hrvatskoj, čitanja zaboravljenih knjiga, obiteljskog čitanja... Zahvaljujući Općini Kraljevec na Sutli i Gradskoj knjižnici „Antun Mihanović“ iz Klanjca prošle godine su u Kraljevec na Sutli stigle 2 kućice za knjige, male slobodne knjižnice koje služe za slobodnu i besplatnu razmjenu knjiga, a nalaze se kod matične škole u Kraljevcu i kod područne škole u Radakovu – izvijestila nas je Maja Kralj, knjižničarka OŠ Pavla Štoosa koja ističe da je cilj u školi posebno ove godine poticanje čitanja, prvenstveno kod učenika nižih razreda.

Zahvaljujući projektu „Odmor uz knjigu“ opremljena su dva čitateljska kutića u školi

Uz pomoć donacija uspio se realizirati projekt „Odmor uz knjigu“ zahvaljujući kojem su opremljena dva čitateljska kutića u školi, u dvjema učionicama: postavljene su vreće za sjedenje i mala polica s novim knjigama za slobodno čitanje u 2. i 3. razredu, uz plan da te vreće služe za odmor uz knjigu.

– Obratili smo se obrtnicima našega kraja te nekim tvrtkama s kojima škola već godinama surađuje. Prikupili smo i više od potrebnog iznosa za opremanje jednog kutića, tako da smo opremili 2 učionice i uspjeli malo obnoviti knjižni fond novim lektirnim naslovima. U planu je da se čitateljski kutići narednih godina sele u druge učionice – ističe koordinatorica projekta “Odmor uz knjigu”, Maja Kralj koja zahvaljuje svima koji su prepoznali potencijal i vrijednost ovog projekta i tako postali dio tima za poticanje čitanja.

Obiteljski čitateljski izazov

Maja Kralj otkriva da je povodom Svjetskog dana knjige, 23. travnja, počeo i tzv. Obiteljski čitateljski izazov – nekoliko zadataka za zajedničko obiteljsko čitanje i razmišljanje o knjigama, uz nagrađivanje obitelji koje će sudjelovati: – Činimo sve da potaknemo čitanje i ljubav prema knjizi. U današnje vrijeme čini se to kao borba s vjetrenjačama, ali ne odustajemo! Ako pridobijemo samo jednog zaljubljenika u pisanu riječ, uspjeli smo – poručuje knjižničarka OŠ Pavla Štoosa.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Zagvozd i Ravča na 446km+800m u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h jednim trakom. Pozivamo korisnike na oprez! Zbog prometne nesreće na autocesti A6 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program