Prethodni članak
Sljedeći članak

''Ti se princezo moja, uvijek smij''

Omiljena liječnica koja piše pjesme predstavila svoju prvu zbirku


Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica i Udruga Stav organizirali su predstavljanje prve zbirke poezije Sanje Kovačić ''Ti se princezo moja, uvijek smij''. Predstavljanje je održano jučer, u Domu kulture u Mariji Bistrici. Zbirku je predstavio urednik Marinko Micak, a stihove su kazivali Ivana Škrlec i televizijski i kazališni glumac Zlatko Ožbolt, uz glazbenu pratnju autoričine kćeri Nike Kovačić na gitari, čiji su dječji radovi poslužili i kao likovni dodatak zbirci, a kojoj je zbirka i posvećena.

Promociju je uveličala i nastupom na klaviru Samanta Totović. Program je moderirala Ana Kruhak, a na samom početku sve je pozdravila i ravnateljica Općinske Knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir, istaknuvši da u 33 godine njenog staža nitko na ovakvom događaju nije okupio toliko posjetitelja, jer u Domu kulture okupilo ih se oko 170, što dovoljno govori o omiljenosti autorice. Dr. sc. Sanja Kovačić radi kao liječnica na Odjelu neurologije u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. No, osim što je vrlo stručna i omiljena liječnica, vrlo je aktivna na mnogim drugim poljima. Članica je nekoliko udruga, organizatorica brojnih događanja poput obilježavanja Tjedna mozga, suradnica Svetišta MBB, a preko 30 godina bavi se volonterskim radom, pa je tako 2015. godine primila i državnu nagradu za volontiranje.

Uz sve to bavi se pisanjem poezije, povremeno se javlja na razne recitale, gdje je i nagrađivana, a sada se odlučila da izbor svojih pjesama objavi u zbirci, koja je premijerno predstavljena upravo u Mariji Bistricu, kao još jedan događaj u Mjesecu hrvatske knjige u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook