Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve je spremno za 28. Smotru tamburaških orkestara i sastava Zagorja


'Praznikom za žice' može se smatrati 28. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko-zagorske županije koja će se održati u nedjelju 14. travnja u OŠ K. Š. Gjalskog u Zaboku s početkom u 16 sati.

Škola pruža domaćinstvo i suorganizaciju izuzetno puno događaja kulturnog obilježja, a Zabok je iznjedrio mnogo dobrih, ne pojedinaca, već obitelji koji njeguju tamburašku glazbu.

Nastupit će četiri tamburaška koncertna orkestra i jedan folklorni, pet tamburaških sastava te jedan osebujan glazbeni sastav koji uz tamburu u glazbenoj izvedbi imaju i druge instrumente u revijalnom dijelu.

Nastupaju KUD Belec iz Belca, Črni Tomaši iz Lobora, KUD Ljudevit Gaj iz Mača, Kulturno edukacijska udruga Kaj iz Zlatar Bistrice, KUD Laz iz Laza, KUD Mihovljan iz Mihovljana KUD Sveti Križ Začretje iz Svetoga Križa Začretje, KUD Matija Gubec iz Gornje Stubice, KUD Lovro Ježek iz Marije Bistrice i Kulturno prosvjetno društvo Zlatarjeve iz Zlatara.

Svi navedeni orkestri i sastavi ostvarili su brojne uspjehe ne samo na ovakvim Smotrama već i na događajima višeg ranga u Republici Hrvatskoj i međunarodnoj sceni.

Osnovni smisao ovakvih županijskih smotri je poticaj na unapređenje i omasovljenje tamburaških ansambala u jednogodišnjem ogledu stanja i napretka pojedinih udruga. Samo sudjelovanje je uspjeh, a blagi natjecateljski karakter djeluje kao dodatni stimulans unapređenju kvalitete.

Prateći rad ne samo nabrojenih anasambala već i onih koji u realnom vremenu ne sudjeluju može se bez dvojbe konstatirati uzlazna putanja u smislu kvalitete izvođenja i tamburaškog umijeća.
Dođite i uživajta u sat i pol tamburaškog muziciranja i glazbe.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook