Prethodni članak
Sljedeći članak

Skupština DVD-a Zlatar Bistrica

U subotu je održana redovna izvještajna skupština DVD-a Zlatar Bistrica


U subotu je održana redovna izvještajna skupština DVD-a Zlatar Bistrica. DVD Zlatar Bistrica broji 93 člana, od čega 25 članova djece i mladeži, a u 2019. godini zabilježili su 11 vatrogasnih i 35 tehničkih intervencija. Od toga najviše je bilo požara niskog raslinja – 6, a zabilježena su i 2 požara dimnjaka, 1 požar stana i dvije intervencije uslijed poplave. Od tehničkih intervencija izdvajamo 4 odčepljivanja kanalizacije, 4 pranja parkirališta, 16 prijevoza vode, 2 čišćenja i ispumpavanja bunara, 7 ispumpavanja podruma i 2 kontrolirana spaljivanja. Sveukupno na intervencijama je u 35 izlazaka s vozilom sudjelovalo 127 vatrogasaca s ukupno utrošenih 6223 sati rada. U 2019. godini nije izostalo ni osposobljavanje, pa je tako društvo bogatije za dvije nove vatrogaskinje i jednog vatrogasca, zatim za 4 vatrogaskinje i 2 vatrogasac 1. klase, za dva vatrogasca bolničara te za dva vatrogasca osposobljena za tehničke intervencije u prometu. Osim operativnih i preventivnih vatrogasnih aktivnosti, članovi društva sudjeluju i u brojnim drugim događajima. Tako su na Veliku subotu držali počasnu stražu kod Isusova groba u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja, održali su javnu pokaznu vježbu u sklopu Zlatar Bistričkog proljeća, a tu je i sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i na hodočašću vojske i policije, a u suradnji sa Osnovnom školom odrađena j i vježba evakuacije učenika uz prezentacije rada i opreme.

U društvu se ponose i Fire combat ekipama. Goran Mikulec i Lovro Hajdek postali su državnim prvacima u svojoj kategoriji, a kao u prošloj godini formirana je još jedna ekipa, koju čine Nikola Jantolek i Dario Hoić. Također, Radovan Mikulec sudjelovao je u dislokaciji na Dugom otoku, a zapovjednik Luka Uroić na velikoj međunarodnoj vježbi vatrogasaca pod nazivom Modex Cres 2019. Dodijeljeno je i nekoliko vatrogasnih spomenica i jedna srebrna medalja, koju je dobio Miljenko Skočak. Spomenice za 30 godina rada u društvu dobili su: Željko Mazan, Dražen Mikulec, Davorin Šumak, Davor Filipović, Mario Filipović i Tinćek Balić, dok je spomenicu za 40 godina dobio Mirko Hoić Hajdek. Uz članove brojnih prijateljskih društava, skupštinu su pozdravili i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić i zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program