Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva samostalna izložba Sandre Suman: Samouka umjetnica predstavila svoje radove inspirirane prirodom


Samouka umjetnica Sandra Suman iz Oroslavja otvorila je jučer svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom 'Put kroz život'.

Izložba je postavljena u Galeriji Gradske knjižnice K.Š.Gjalski u Zaboku, a kako nam je sama Sandra rekla, izložene su 23 slike akrila na platnu, nastale tijekom proteklih desetak godina, koliko se bavi slikarstvom.

-Izuzetno sam ponosna, obzirom da se radi o mojoj prvoj samostalnoj izložbi. Veseli me što se mnogi interesiraju i došli su pogledati moje slike – otkrila nam je Sandra, kao i činjenicu da su slike nastale uglavnom po noći.

Obzirom da se, osim slikarstvom, bavi i drugačijim umjetničkim radovima, koje smo već predstavljali kroz naš medij, poput izrade svijeća, pisanica i raznih ukrasa pa i uporabnih predmeta i to raznim tehnikama, pitali smo je, naime, kada uspije uhvatiti vremena za sve to. – Jako malo spavam, pa sve nastaje uglavnom po noći, tada nekako ulovim najviše inspiracije. Ponekad neki motiv znam i sanjati, pa ga, kad se probudim, skiciram prvo olovkom na papir, a onda prenosim na platno. Nekad sliku napravim za jedan dan, nekad mi treba više. Zapravo sve ovisi o motivu i inspiraciji – rekla nam je Sandra.

Motivi na njezinim slikama najčešće su iz prirode. – Obožavam prirodu, osobito planine, jezera, što su i vrlo česti motivi na mojim slikama. Upravo zbog ljubavi prema prirodi krenula sam detalje koji su mi se sviđali crtati olovkom na papir, kasnije sam počela slikati vodenim bojama, pa temperama i na kraju akril. Priroda i slikarstvo zajedno čine hobi za dušu koji me opušta – zaključila je Sandra te je zahvalila svima na podršci, kao i Gradskoj knjižnici Zabok na gostoprimstvu.

Izložba ostaje otvorena do kraja ožujka, a razgledati se može svakog radnog dana, u radno vrijeme Gradske knjižnice Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook