PRIOPĆENJE TIGROVA vezano uz napad na starca u Puli

Divljački napad na starca u Puli, kojeg su pretukla trojica mladića, među kojima je jedan pripadnik Hrvatske vojske, oštro su osudili i pripadnici Tigrova.

-Ne mogu se složiti s konstatacijom kako je Robert Bitunjac, pripadnik bojne "Tigrovi" svojim nedostojnim činom osramotio samo "Tigrove", već smatram da je osramotio cjelokupne Oružane snage RH. Traženjem degradacije zapovijednika, kojeg i osobno poznajem, nije korektno i smatram da je to apsolutno neprimjereno. Ako se traži krivac, osim bolesnog uma Bitunjca, prvenstveno ga treba potražiti u svim službama Ministarstva i Glavnog Stožera koje su dužne od provjera po svim segmentima do psihološkog stanja provjeriti sve nove pripadnike OS kod prijema u službu. Kako je ovaj vojnik u postrojbi kratko vrijeme, zapovijednik i njegov tim nisu vjerojatno niti stigli prosuditi njegove psihološke potencijale, a još manje njegove mane. Druge, prethodne službe su imale kudikamo veće mogućnosti i potrebito vrijeme za stručnu prosudbu prije prijema u djelatnu službu. Smatram da se treba ispred svih nas "Tigrova" zatražiti, žurno provođenje stegovnog postupka od strane MORH, a podržati rad Policije na utvrđivanju činjenica ovog zlodjela, posebno neprimjerenog i podmuklog, bahatog i nemilosrdnog, posebno prema starijoj osobi. Uzto trebalo bi tražiti od državnih institucija ubrzavanje postupka kako bi i primjerena kazna bila pravodobna i poučna. Ovo sve je potrebito posebno s toga što su pripadnici "Tigrova" za vrijeme Domovinskog rata, u poraću, ali i u misijama van naše Domovine, pronosili čast i slavu najboljih Hrvatskih sinova, posebno u složenim i opasnim situacijama, kao i održavali ponos i ugled na svim poljima u kojima su sudjelovali. Za Hrvatsku kao Tigar, danas, sutra i zauvijek! – rekao je Eduard Butjer član predsjedništva URV 1. gbr. „Tigrovi“.

Napada je komentirao i veteran Tigrova iz naše županije, Zoran Žukina. – Apsolutno se slažem sa stavom mojeg ratnog zapovjednika Butjera, ali bih ovim putem i da podršku onima kojima je ovo najteže palo, dočasniku bojne Tigrova Ivanu Plašču, koji je pripadnik Tigrova još i vremena Domovinskog rata, i bojniku Krešimir Kršinić, koje visoko moralna osoba i budućnost hrvatske vojske. U sramotnom događaju oni nemaju nikakve odgovornosti, i znam da će poduzeti sve što im je mogućnosti da "kreten" bude najoštrije kažnjen – istaknuo je Žukina.

Još članaka iz "Događanja"