Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Međunarodnog Dana žena u Galeriji grada Zaboka otvorenje izložbe šest umjetnica

Simboličan datum za žensku umjetnost za svekoliku publiku. Bez pretenzija o superiornosti i pozicioniranja prema spolu već samo potreba za suradnjom i prezentacijom Suradnju između Ane, Anje, Irene, Maje, Martine i Mateje, riječi su Maje Vukine Bogović koje su najbolja pozivnica za ovu izložbu


U ponedjeljak, 8. ožujka, na Međunarodni Dan žena, u Galeriji grada Zaboka otvara se izložba #umJetnicA. Otvorenje je u 19 sati, a moći će se razgledati do 5. travnja. Pučko otvoreno učilište Zabok i gradska Galerija priređuju izložbu šest umjetnica: Ane Sladetić, Martine Harapin Maar’s, Irene Podvorac, Mateje Harapin, Anje Novak i Maje Vukine Bogović.

‘Izložba povodom Dana žena četvrti puta se organizira u Gradskoj galeriji Zabok. Svake godine umjetnice priređuju zanimljivu izložbu realiziranu u različitim medijima s istim nazivnikom. Koketiraju između umjetnosti i primijenjene umjetnosti. Osjećaju slobodu da promjene medij u kojem su navikle stvarati, stvaraju iskorak u istraživačkom pothvatu i načinu prezentacije. Snalaze se jer ih trenutno stanje na neki način potiče i tjera da se prilagode, pobune i ostvare. U cjelokupnom djelovanju one nisu samo umjetnice već se pojavljuju svakodnevno u nekoliko uloga prema potrebi sebe same, okoline, društva, obitelji,… one su svestrane. Istovremeno rade nekoliko poslova, no ne rade dramu oko toga. Uklapaju svoj talent, snove, uloge, pozicije, majčinstvo, energiju i kreativnost u jedan dnevni mix. Zahvalne što mogu, znaju i pronalaze načine. Moglo bi se zaključiti da su izvrsno izbalansirane. Ovom izložbom nude uvid u svoj svijet, u njihovo JA kroz umjetnost. Svojom stilskom osobnošću i izraženom individualnošću preklapaju svoj izričaj i poruku jedna s drugom. Prirodno tvoreći niz koji ih vezuje i povezuje. Simboličan datum za žensku umjetnost za svekoliku publiku. Bez pretenzija o superiornosti i pozicioniranja prema spolu već samo potreba za suradnjom i prezentacijom Suradnju između Ane, Anje, Irene, Maje, Martine i Mateje, riječi su Maje Vukine Bogović koje su najbolja pozivnica za ovu izložbu čije otvorenje se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook