Prethodni članak
Sljedeći članak

Počelo četvrto Ljetno izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju


Počelo je 4. Ljetno izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju. Jedinstveno kulturno iskustvo koje omogućava široj publici da uživa u vrhunskim kazališnim izvedbama pod otvorenim nebom.

Proteklog vikenda predstave su igrane u Krapini, Petrovskom, Kumrovcu, Novom Golubovcu, Kraljevcu na Sutli, Desiniću, Bedekovčini i Mariji Gorici. Tople ljetne večeri i veliki broj publike učinili su sva gostovanja posebnima. Pred nama je još jedan vikend gdje Festival dolazi u Brdovec, Gornju Stubicu, Zlatar, Pregradu i Konjščinu.

Na rasporedu su četiri izvanredna naslova koji će se izvoditi u posebnim otvorenim prostorima, prilagođenima ljetnom ambijentu i prirodnoj ljepoti Zagorja. Ovaj festival ne samo da pruža kulturnu obogaćenost, već i doprinosi promociji i valorizaciji lokalnih sredina, spajajući umjetnost i zajednicu na jedinstven način. Pogledajte premijerne naslove; Kazališta Moruzgva „Preki preko veze“ u kojoj igraju Petra Kurtela, Matija Šakoronja i Filip Detelić te Lectirum Teatra „Sretni ljudi“ u kojoj igraju Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović i Mladen Ćutura. Tu su još dvije zanimljive predstave: Produkcija Kulturne udruge GFUK i ZGK Komedija „Kaj je ljubav“ u kojoj igra Adam Končić s glazbenim kvartetom i Gala teatar „Otvoreni brak“ u kojoj igraju Matija Prskalo i Slavko Juraga.

Posebno će vas veseliti činjenica da je ulaz na sve izvedbe potpuno besplatan, što omogućuje svima, bez obzira na financijske mogućnosti, da sudjeluju u ovom kulturnom događaju.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook