Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeli 29. susreti i hodočašće osoba s invaliditetom u Mariji Bistrici

Organizator je Udruga invalida Donja Stubica


U Mariji Bistrici su danas, u organizaciji Udruge invalida Donja Stubica počeli 29. susreti i hodočašće osoba s invaliditetom. Susrete je otvorila zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek, koja je svima poželjela dobrodošlicu u Mariju Bistricu i Krapinsko – zagorsku županiju, a posebno je zahvalila organizatorima na još jednoj organizaciji susreta, ali i na višegodišnjem trudu i entuzijazmu. 

- Vaše hodočašće u Mariju Bistricu prije svega je mjesto susreta, mjesto zabave i druženja i tako to treba i ostati, i naravno uz mjesto duhovne obnove. Želim da vam boravak u Mariji Bistrici bude ugodan, da pokušate naći malo hlada i nadam se da će nakon mise vaše sportske aktivnosti i druženja proteći u lijepom i ugodnom raspoloženju -  rekla je prilikom otvaranja Jasna Petek, još jednom zahvalivši Udruzi invalida Donja Stubica na organizaciji.

- Mi smo tu da pomognemo kao uvijek do sada, tako i svih narednih godina. Želim da vaše druženje protekne lijepo i ugodno, da se čuvate i cijelite, ako ste slučajno još niste, kako bi smo mogli ovakva druženja iz godine u godinu organizirati kao nekada kada nije bilo korone. Vidimo se do godine u još većem broju – zaključila je zamjenica krapinsko-zagorskog župana otvarajući 29. susrete, na kojima se okupilo 90-tak gostiju iz domaće i nekoliko gostujućih udruga. Ovo je hodočašće imalo u prošlosti i međunarodni karakter, no zbog situacije izostali su ove godine posjeti udruga iz Slovenije, Austrije i Italije.

Mnoge osobe sa invaliditetom su u nemogućnosti same doći u Svetište MBB

Predsjednik Udruge invalida Donja Stubica Stjepan Ključarićek podsjetio je kao je korona spriječila održavanje hodočašća i susreta prole godine, izrazivši nadu da će jubilarno (30.) biti održano slijedeće godine. Prisjetio se početaka prije 30 godina napomenuvši da su se u početku okupljale udruge iz bliže okolice, ali se kasnije proširilo na cijelu Hrvatsku, pa i šire. 

- Žao mi je što danas nema Udruge iz Dubrovnika, ali dogovoreno je da ćemo se uskoro naći i družiti, kad popuste temperature i dozvole uvjeti -  rekao je Ključarićek i objasnio zašto se druženje održava baš u Mariji Bistrici.

- Mnoge osobe sa invaliditetom su u nemogućnosti same doći u ovo Svetište, a rado bi došli. Tim ljudima je trebalo na neki način omogućiti da i oni mogu doći u Svetište i to je na ovaj način omogućeno. Meni je posebno drago da sam sudjelovao u toj ekipi i da smo to uspjeli ostvariti i posebno bih napomenuo da svega toga ne bi bilo da nemamo razumijevanje i potporu prije svega KZŽ. ali i naših gradova i općina koji nam uskaču i pomažu, jer svaka pomoć je dobro došla -  rekao je predsjednik Udruge invalida Donja Stubica izrazivši nadu da će se ova druženja nastaviti dalje.

Krapinsko – zagorska županije zaista brine o svim osjetljivim i ranjivim skupinama

Krapinsko – zagorska županije zaista brine o svim osjetljivim i ranjivim skupinama u našem društvu, a to su posebno djeca s teškoćama u razvoju i osobe sa invaliditetom -  rekla je u izjavi za medije zamjenica župana KZŽ Jasna Petek i dodala: ''Danas smo ovdje 29. puta pozdravili osobe s invaliditetom, na tradicionalnom hodočašću koje organizira naša Udruga invalida iz Donje Stubice. Ova udruga djeluje preko 40 godina, izuzetno je kvalitetna i skrbi o preko 700 svojih članova. Ono što je izuzetno važno, da osim svega onoga što pružaju svojim članovima i članicama, isto tako su društveno odgovorni, razmišljaju o tome kao doprinijeti i društvu, projektno su orijentirani i na tom im posebna hvala - rekla je Petek.

Dodala je  kako za spomenute ranjive skupine, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, Županija svake godine u proračunu osigurava 3,5 do 4 mil. kuna, i to za različite socijalne usluge, pomoćnike u nastavi, rane intervencije, pomoći i podrške Udrugama osoba s invaliditetom i razne druge pomoći i sufinanciranja.  - Mislimo da je to izuzetno važno, kako bi na taj način podigli kvalitetu njihova života na zadovoljavajuću razinu – zaključila je Petek.

Nakon otvorenja sudionici su prisustvovali misi u Svetištu MBB-e, koju je predslavio vlč. Dragutin Kućan, a nakon mise počela su i sportska natjecanja u belotu, visećoj kuglani, pikadu i igri nabaci krug.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program