Prethodni članak
Sljedeći članak

„Ovaj kraj je jako lijep, inspirirao je mnoge umjetnike koji su u prošlosti ovdje živjeli i stvarali“

U srijedu je u prostorijama OŠ Lijepa naša u Tuhlju održana izložba fotografija nastalih na foto radionici „Svijet u bojama“


Trodnevna foto radionica „Svijet u bojama“ održana je proteklog vikenda u Tuhlju. Polaznici radionice pod vodstvom Sanje Grgić Ćurić i Nikole Ćurića imali su zadatak fotografirati motive Tuhlja, Tuheljskih Toplica i okolice. Najuspješniji radovi izloženi su u srijedu u tuheljskoj osnovnoj školi, a polaznicima su dodijeljene diplome.

Fotografije su izložili sljedeći polaznici radionice: Gabriela Lepej, Lana Lepej, Dominik Dobrina, Petar Tisanić, Martin Tisanić, Nina Bišćan, Tea Bišćan, Toni Bišćan, Jasmina Kadić, Željko Biruš, Petar Herceg, Sanela Cvetko i Vera Stojković. U ime Turističke zajednice područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća, nazočne je pozdravila Tatjana Petranović Capar te čestitala polaznicima na lijepim fotografijama.

– Drago mi je da ovdje mogu pozdraviti voditelje Foto Hrvatske, koji su odradili radionicu i prenijeli svoja znanja djeci i odraslima. Ovo je drugi krug naše foto-radionice, s prvom smo krenuli u Trgovišću, gdje se isto tako odazvao lijep broj polaznika. Drago mi je da vas ima toliko puno koje zanima fotografija. Čestitam svima na radovima, koji će ponovo biti izloženi na Sajmeni dan u Tuhlju. Nadam se da će i dalje biti novih radova koje ćemo moći koristiti, kako bismo promovirali naš lijepi kraj, ne samo Tuhelj, već i cijelo Zagorje – rekla je Petranović Capar. O radovima polaznika s biranim riječima govorila je voditeljica radionice Sanja Grgić Ćurić te naglasila da ju u Tuhlju posebno veseli što se osim mlađih polaznika, radionici priključio i velik broj umirovljenika.

– Kad pogledate izložbu, vidjet ćete da smo svi bili na istim lokacijama, međutim velika je razlika u tome kako svijet vide odrasli i kako ga vide mlađi. To je jedan puno drugačiji pogled i mene to zapravo jako fascinira i zanimljivo mi je i ovdje se vidi da je nekoliko polaznika već bilo na našim radionicama i da su jako napredovali. Ovaj kraj je jako lijep te vjerujem da je to inspiriralo mnoge umjetnike koji su u prošlosti ovdje živjeli i stvarali, jer ovdje u Zagorju ne možeš ne biti inspiriran – rekla je voditeljica radionice pohvalivši izložene radove te pozvala polaznike da se i dalje bave fotografijom.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook