Prethodni članak
Sljedeći članak

OTVOREN LIDRANO: ‘Ovo je festival kreativnosti i umjetnosti s nikad većim brojem sudionika’


U amfiteatru Srednje škole Krapina danas je otvoren LiDraNa - Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola.

Ove se godine natječe više od 200 sudionika, iz osam srednjih i 23 osnovne škole Krapinsko – zagorske županije, koje je pripremalo 70 mentorica i mentora.


-Lidrano je prekrasna smotra dramskog, literarnog scenskog i novinarskog stvaralašrva, Lidrano je smotra i festival kreativnosti i umjetnosti i jako mi je drago što je ove godine pobudio jako veliki interes i kod osnovnih i srednjih škola, jer mislim da u posljednjih 10 godina nikad nije bio veći broj sudionika, što samo pokazuje da se u svim ovim godinama, kada se nismo smjeli družiti i nismo smjeli nastupati na način na koji smo to činili godinama prije korone, u školama radilo, da onaj talent i dar koji učenici i učenice imaju nije zatomljen, već naprotiv, da je uznapredovao – rekla je na otvorenju zamjenica župana Jasna Petek.


Zahvalila je učenicima i učenicama na trudu, mentorima i mentoicama što ih vode kroz njihove snove i ostvarivanje talenata, kao i Povjerenstvu koje će odlučiti tko dalje ide na državnu smotru. - Samim tim što su sudionici smotre Lidrano KZŽ dokazuje da su odlični, da su jako puno radili i da imaju punu talenta za umjetničko stvaralaštvo – zaključila je Petek.


Matilda Juričev Žigman, ravnateljica OŠ A. Cesarca Krapina, koja je domaćin sudionicima iz osnovnih škola, poželjela je svima dobrodošlicu i ugodan boravak u Krapini. – Posebni pozdravi učenicima koji su marljivo radili i pripremali se, i veliko hvala njihovim mentorima koji odvajaju svoje vrijeme kako bi očuvali predivnu hrvatsku riječ – rekla je ravnateljica. Pozdrave i dobrodošlicu uputio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Martina Čvek, glumica iz Zagreba, članica povjerenstva, rekla je da je veliko uzbuđenje vidjeti da se mladi danas bave scenskim izrazom.

- To ide šire od same glume, na taj način vježbaju i povećavaju svoje samopouzdanje, ne boje se više javnog istupa sa svojim intimnim kazivanjima poezije, monologa i općenito iskaza ili kakvog teksta. Na njima svijet ostaje – rekla je Čvek.

U popodnevnim satima, otvara se i Lidrano za srednjoškolce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook