Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana premijera zagorske komedije ‘Dobro se dobrim vraća’

Film je sniman na nekoliko lokacija, u Zaboku, Zlatar Bistrici, Bočadiru, kod Sv. Vida u Komoru Začretskom


U Kinu Zabok u četvrtak je održana premijera igranog filma ‘Dobro se dobrim vraća’, komedije autorice i režiserke Đurđice Seleš, snimana u produkciji Zagorske TV. Đurđica Seleš, predsjednica Dramske udruge Kaj iz Zaboka, ispričala nam je da je udruga postoji već 8 godina.

– Prvo je sve bila zezancija, a potom su nas ljudi prihvatili i nastalo je pravo kazalište. Većinom igamo komedije. U 8 godina kroz udrugu je prošlo puno ljudi, jer radi se o amaterizmu, nema plaće, a sve iziskuje puno truda i vremena – kaže Đurđica Seleš, koja je autorica svih dramskih komada, a Udruga ih je do sada postavila 13. Iza nje su i 3 filma, a ‘Dobro se dobrim vraća’ je četvrti po redu film, replika nagrađene predstave ‘Čežnja’. - Financiramo se putem donacija, nemamo pravo na ulaznice, publika nas je prepoznala, a pomaže nas i Grad Zabok, imamo suradnju s općinama, prijavljujemo se na projekte – kaže predsjednica Udruge.


Nenad Kralj, glumac i snimatelj, kaže da se film snimao na nekoliko lokacija, u Zaboku, Zlatar Bistrici, Bočadiru, kod Sv. Vida u Komoru Začretskom. - Snimanje je trajalo oko četiri tjedna, snimalo se u popodnevnim satima, skoro svaki dan te cijele vikende – otkrio nam je.


Marijan Bačanek iz Konjščine, glavni glumac u filmu, član je udruge 7 godina. - Ja sam muž od glavne glumice, a sve se vrti oko nje. Igram ulogu muža koji je s jedne strane strašljivec, a s druge strane se hoće napraviti pravi muž. 30 godina sam bio ugostitelj, stalno zabavljal ljude, i onda sam se slučajno prijavio na radionicu koja je organizirana na nivou županije, buđenje dramske svijesti, i tu sam se sreo s Đurđicom. Ona mi je ponudila malu ulogu u malom komadu, upao sam i ostao u udruzi – ispričao nam je Bačanek kako se počeo baviti glumom.

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook