Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana Oro nada: Prikupljeno 250 poklona za male Oroslavčane


Udruga Petrože - Krušljevo Selo u suradnji s Turističkom zajednicom grada Oroslavje organizirala je prošle subote u Domu kulture u Oroslavju još jednu, 16. tradicionalnu manifestaciju, „Oro nada“, koja predstavlja revijalnu smotru KUD-ova, pjevačkih zborova, vokalno-instrumentalnih sastava, škola, udruga i pojedinaca koji u svom radu i izričaju njeguju kajkavsku kulturu, kroz riječ, pjesmu, recitacije, glazbu, sviranje i glumu.

Na manifestaciji su nastupili: KUD „Jakovlje“, muški vokalni sastav „Magdalenići“, kulturno-umjetnička edukacijska udruga „KAJ“, TS „Vikendaši“, učenici Osnovne škole Oroslavje, učenici Područne škole Krušljevo Selo, ženski vokalni sastav „Kušlec“ i udruga PETROŽE.

I ove godine su se u manifestaciju uključili mnogi suradnici, partneri i donatori udruge PETROŽE, koji su svojim doprinosom obogatili ovu manifestaciju sa 250 hvalevrijednih poklona za djecu nižih razrednih odjeljenja sa područja grada Oroslavja koje će članovi udruge PETROŽE podijeliti ujutro na blagdan Sv. Nikole.

Ove godine manifestaciju su poduprli: Krapinsko-zagorska županija, Grad Oroslavje, Zagorska kreditna unija, AquafilCRO d.o.o., Agroproteinka d.d., MB Alati, SATO d.o.o., MIMB, Obitelj Nikole Glavača i Obitelj Stjepana Mrzljak.

Nakon bogatog i raznolikog programa, koji je trajao puna dva sata, svi izvođači, sudionici i prisutni su se podružili na zajedničkom osvježenju i okrijepi. Manifestacija je ujedno i dio sveobuhvatnog događanja na nivou grada Oroslavje i programa „Advent u Oroslavju“, povodom kojeg se događaju pridružio i prisustvovao, gradonačelnik grada Oroslavja, Viktor Šimunić.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook