Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan Memorijalni malonogometni turnir '2 viteza Domovine': Sav prihod ide za izradu spomen ploče braniteljima Krepelniku i Haramini

U spomen na branitelje Ivicu Krepelnika i Stjepana Haraminu


Na igralištu PŠ Donja Šemnica 6. i 7. kolovoza održan je 7. Memorijalni malonogometni turnir 2 viteza domovine (Ivan Krepelnik i Stjepan Haramina) u organizaciji DVD-a Donja Šemnica i Graditeljstva Merkaš te uz potporu Udruge HVIDR-a Krapina i Grada Krapine.

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa. Najbolja je bila ekipa Požgaj prometa, 2. mjesto osvojilo je Graditeljstvo Merkaš, a 3. mjesto Car Wash Šic bar Ljutomer.

Za najboljeg golmana izabran je Alen Jurman (Graditeljstvo Merkaš), najbolji strijelac bio je Luka Pasariček (Graditeljstvo Merkaš), a najbolji igrač turnira Mateo Mužar (Požgaj promet).

Sav prihod od ovog malonogometnog turnira upotrijebit će se za izradu spomen ploče u Donjoj Šemnici za branitelje Krepelnika i Haraminu.

Čestitke najboljim ekipama i pojedincima i pohvale na odličnoj organizaciji stigle su iz Grada Krapine.

Ivica Krepelnik rođen je 12.09.1969. godine u Donjoj Šemnici. Osnovnu školu je završio u Donjoj Šemnici. Kad je počela agresija na Republiku Hrvatsku u Domovinski rat se uključuje dragovoljno 1991. godine u 1.GBR Tigrovi. S post rojbom je prošao sva ratišta, bio je hrabar i odvažan borac, cijenjen u postrojbi, a nagrađen je činom časnički namjesnik. Izvršavajući borbene zadaće u obrani Okučana pogiba 5.9.1991. godine. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata i redom Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana. Sahranjen je na mjesnom groblju u Svetom Križu Začretju uz vojne počasti.

Stjepan Haramina rođen je 14.1.1967. godine u Krapini. Osnovnu školu je završio u Donjoj Šemnici. Kad je počela agresija na Republiku Hrvatsku u Domovinski rat se uključuje dragovoljno 1991. godine u 1.GBR Tigrovi s kojom sudjeluje na svim njenim bojištima, a u posljednjim herojskim borbama za obranu grada Vukovara biva teško ranjen i od posljedica ranjavanja umire 24.11.1991. godine. Nakon pada grada Vukovara gubi mu se svaki trag, a 1997. godine pronađeni su njegovi posmrtni ostatci. Za sudjelovanje u Domovinskom ratu posmrtno je odlikovan činom časničkog namjesnika, Spomenicom Domovinskog rata, redom Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana s pozlaćenim pleterom. Sahranjen je na mjesnom groblju u Mihovljanu uz vojne počasti.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook