Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan jubilarni 25. festival duhovne glazbe ''Krapinafest''


U crkvi Svete Katarine u Krapini u subotu, 22. listopada 2022. održan je jubilarni 25. festival duhovne glazbe Krapinafest 2022. Prije samog festivala u hodnicima samostana postavljena je izložba slika, plakata i uspomena s dosadašnjeg festivala, a u 17 sati održano je svečano misno slavlje koje je predvodio provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.  Isus pripovijeda da su dva čovjeka, farizej i carinik, došli u hram pomoliti se Bogu. Na izvan su se obojica molila, ali u stvarnosti molio se samo jedan; onaj drugi se hvalio! Nitko od nas nije automatski ni dobar ni loš; to se mjeri po vjeri i djelima, ali još više po unutarnjem stavu. Važno je stoga s kakvim unutarnjim raspoloženjem dolazimo pred Boga. Trebalo bi se ugledati u carinika: sebe, srce, savjest i cijeli život donijeti pred Boga iskreno i istinito. – istaknuo je u homiliji fra Milan Krišto.

Budući da festival nije natjecateljskog karaktera, svi izvođači bili su u opuštenoj atmosferi, pjevajući i svirajući u druženju s organizatorima i posjetiteljima cijelo poslijepodne, te uživali u obilasku grada i izložbi fotografija s dosadašnjih festivala. Nastupili su poznati izvođači moderne duhovne glazbe, umjetnici s kojima su članovi Zbora proteklih godina ostvarili dobru suradnju: Željka Marinović, Antonio Tkalec, Davor Terzić, Matija Antolić i band Živim te zborovi Kikići i Genijalci.

Čestitam svima onima koji su ovaj festival održavali, na njemu nastupali, i oni koji će s entuzijazmom festival održavati da i dalje okuplja", rekao je fra Milan Krišto. U ovoj prigodi uručena su priznanja za doprinos promociji moderne duhovne glazbe i dugogodišnju podršku festivala.

Završnu pjesmu Krist na žalu zajedno su izveli svi sudionici ovogodišnjeg, 25. Krapinafesta. Organizatori festivala su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan u Krapini, pokrovitelj Hrvatska franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook