Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi izvrsni rezultati učenika Glazbene škole Marija Bistrica

Nakon sjajnih uspjeha na Regionalnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, uslijedila su i dva Međunarodna natjecanja mladih glazbenika; Sonus op.6 i Međunarodno natjecanje tamburaša u Subotici, koje se ove godine po prvi put održalo na daljinu.


Najbolji dokaz koliko su učenici željni javnih nastupa i natjecanja u ovim pandemijskim vremenima dokazuju najnoviji rezultati učenika Glazbene škole koja djeluje pri OŠ Marija Bistrica. Nakon sjajnih uspjeha na Regionalnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, uslijedila su i dva Međunarodna natjecanja mladih glazbenika; Sonus op.6 i Međunarodno natjecanje tamburaša u Subotici, koje se ove godine po prvi put održalo na daljinu.

Andrej Ciković, učenik drugog razreda Glazbene škole Marija Bistrica natjecao se u disciplini Solfeggio u Mini kategoriji i osvojio prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Sonus op.6 u Križevcima. U istoj disciplini i kategoriji natjecao se i Kristijan Kišak, također učenik drugog razreda a osvojio je drugu nagradu. Tomislav Joć, učenik petog razreda laureat je čitave discipline Solfeggio ovog natjecanja te je uz prvu nagradu u drugoj kategoriji osvojio i vrijednu novčanu nagradu. Mentori učenicima na natjecanju bili su prof. Ines Lončar i prof. Dinko Krstinić.

U disciplini tambure - bisernica, u prvoj kategoriji bistričku školu je predstavljao Zlatko Hanžek, učenik drugog razreda koji je osvojio prvu nagradu. U disciplini Tambure – brač, u drugoj kategoriji natjecao se Bruno Muhek koji je također odlukom žirija, osvojio prvu nagradu. Mentori učenicima bili su prof. Tatijana Lenart i prof. Ivan Šarkanj. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Od 2019. godine Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na Međunarodnom natjecanju tamburaša, VII. Tambura Instrumental Festivalu koji se održao u Subotici od 15. – 17. ožujka, Glazbenu školu Marija Bistrica su predstavljali Borna Bručić u prvoj kategoriji na bisernici koji je osvojio drugu nagradu, Paola Žilić na bisernici u drugoj kategoriji koja je osvojila treću nagradu dok je Dora Topolovec u trećoj kategoriji na bisernici osvojila prvu nagradu i brončanu medalju ove kategorije. Mentorica ovim učenicima bila je prof. Tatijana Lenart. Mihael Požgaj u trećoj kategoriji na bisernici osvojio je drugu nagradu, a Bruno Muhek u drugoj kategoriji na braču također drugu nagradu. Mentor ovim učenicima bio je prof. Ivan Šarkanj. Iz škole upućuju najiskrenije čestitke svim učenicima, njihovim mentorima i korepetitorici prof. Dini Dorotić.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program