Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne propustite koncert najznačajnijeg hrvatskog kvarteta u Zaboku

Papandopulo kvartet nastupit će u Gradskoj Galeriji Zabok


Pučko otvoreno učilište poziva vas na koncert Papandopulo kvarteta, koji će se održati u ponedjeljak, 16. svibnja u Gradskoj galeriji Zabok s početkom u 18 sati.

'Najznačajniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav' Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon.

Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike.
Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora te surađuju s mnogim istaknutim glazbenicima, ansamblima te orkestrima.

Godine 2013. objavili su prvi album Papandopulo u izdanju Croatia recordsa koji je od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu osvojio Porina za najbolju skladbu. Unatrag nekoliko godina ovaj album najprodavaniji je album klasične glazbe u Hrvatskoj.

Kvartet je održao preko 200 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj te je redovit gost na pozornicama i festivalima u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Srbiji.

2015. godine Kvartet je objavio svoj drugi nosač zvuka Per quattro, a 2017. i treći album Scherzo, oba u izdanju Croatia Records, kojima je opravdao očekivanja.

2019. godina je bila jedna od najuspješnijih godina za Kvartet Papandopulo. Osim velikog broja koncerata, u lipnju iste godine godine osvojili su "Diplomu Milka Trnina", a nedugo nakon toga osvojili su i prvu nagradu - Grand Prix na cijenjenom međunarodnom natjecanju "3rd International Berliner Music Competition" u konkurenciji od čak 40 komornih sastava. Osim prve nagrade u kategoriji profesionalnih Komornih sastava osvojili su i dodatnu nagradu njujorške koncertne agencije "Manhattan Concert Artist Award”.

Kao pobjednici u svojoj kategoriji imali su čast nastupiti u dvorani Berlinske filharmonije. 2021 g. osvajaju Golden Medal u kategoriji komorne glazbe na Vienna International Music Competition te posebnu nagradu koja se sastoji od objavljivanja "best of" albuma za Orpheus Classical records. Iste godine osvajaju nagradu Daniel Marušić, godišnju nagradu Osorskih glazbenih večeri za najbolji festivalski koncert.

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook