Prethodni članak
Sljedeći članak

[MODELARSKA LIGA U STUBAKIMA] Najbolje ekipe odmjeravaju snage u izradi 'zagorske koke'

U Stubičkim Toplicama u tijeku je državno natjecanje modelarske lige


U Stubičkim Toplicama danas se održava državna razina natjecanja modelarske lige za ovu školsku godinu. Za titulu najboljih u modelarstvu i maketarstvu natječu se 23 ekipe iz 20 županija. Domaćin natjecanja je Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, a organizator Hrvatska zajednica tehničke kulture.

-Radi se o ekipnom natjecanju učenika viših razreda osnovnih škola u modelarstvu i maketarstvu, koje se provodi već desetu godinu za redom diljem cijele Hrvatske. Ekipe će izrađivati zagorsku koku, igračku koja hoda nizbrdo. Predloške koje su dobili moraju ispiliti, obraditi, brusiti, polijepiti, odnosno sklopiti dijelove u jednu funkcionalnu cjelinu – pojasnio je Hrvoje Vrhovski, voditelj radionica u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture.

Kao domaćin natjecanja, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak zahvalio je organizatorima što su, nakon domaćinstva natjecanja u robotici, Stubičkim Toplicama ponovo povjerili domaćinstvo, i to ovom natjecanju. Natjecateljima je poželio dobrodošlicu, ali i dobre rezultate u radu.

Natjecanje je posjetila i zamjenica župana Jasna Petek. – Nije slučajno da je ova škola domaćin ovog natjecanja, već su se iskazali kao lider u radu s djecom u području robotike, što je također dio tehničke kulture, kao i modelarstvo i maketarstvo, za koje je, osim znanja i stručnosti, potrebno i puno kreativnosti, a mladi i kreativni ljudi itekako su potrebni da ovo društvo ide naprijed – rekla je Petek te svim ekipa poželjela puno uspjeha u radu.

Po završetku natjecanja, ekipe koje će zauzeti prva tri mjesta ponijet će diplome, a svi ostali dobit će i pohvalnice i zahvalnice za sudjelovanjem. jednako tako, iz Stubičkih Toplica ponijet će i sjećanja na lijepo druženje, ali i na zagorski kraj, što nam rekla i jedna od natjecateljica, Petra iz Orebića. Istaknula je kako je već dosada sudjelovala na županijskim natjecanjima iz modelarstva i maketarstva, ali joj je ovo prvo državno natjecanje te kako joj se sviđa Zagorje.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook