Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Stubica fest, osim Vanne, dolaze TOP gosti iznenađenja!


 Gupčev kraj i ovoga je ljeta bogat događanjima u kojima će moći uživati sve generacije i svi ukusi. Slijede Stubica fest, Ljeto u dvorcu Oršić, a onda i Aeromiting – Susreti za Rudija, ljetni eventi koji donose bogat kulturni program sve do rujna, uz zagarantirane ugodne ljetne večeri prepune zabave.

Tri manifestacije

COOLturno ljeto u Gupčevom kraju obuhvaća različite aktivnosti na kulturno povijesnim lokalitetima, uključujući koncerte, kazališne predstave, dječje programe, radionice, srednjovjekovne programe, aeromiting, plesne i druge umjetničke performanse, sportske programe, sajmove, likovne programe, međunarodnu suradnju,  a sve s ciljem razvoja kontinentalnog turizma u ljetnoj sezoni uz turističku valorizaciju kulturne baštine. Gupčev kraj kroz bogata će događanja pokazati zašto je kultura je COOL, pogotovo uz interesantnu interpretaciju i sadržaje prilagođene za sve generacije. Tijekom lipnja, srpnja i rujna, bit će tu brojni koncerti, svirke i program u sklopu tri manifestacije. Ljeto u Oršiću, među ostalim, donosi koncerte Nine Badrić, Gibonnija i Bajage, a Susreti za Rudija u Gupčev kraj dovode omiljenog Željka Bebeka. No, pred nama je prvo Stubica fest; manifestacija koja se protekle dvije godine pokazala kao pun pogodak, jer je u tri dana u Donju Stubicu privukla iznimno velik broj posjetitelja koji su uživali u raznoraznim događanjima na nekoliko punkteva po gradu. Upravo tako će biti i ove godine, a Stubica fest održava se od 14. do 16. lipnja, na tri različite tematske lokacije.

Atraktivan Stubica fest

Malo koji festival se već nakon prva dva izdanja može pohvaliti tako velikim bojem posjetitelja, stoga su se organizatori i ove godine potrudili da zadrže, ali i nadmaše te brojke, i to bogatim kulturnim i zabavnim sadržajima. Stubica fest u Gastro zabavnoj zoni u petak, 14. lipnja, otvara glazbena diva Vanna.

U subotu, 15. lipnja, program kreće praćenjem nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska (Euro 2024.) na velikom ekranu, a nakon toga slijede gosti iznenađenja – veliki koncert Parnog valjka! – Odličnu zabavu garantiraju i Daddy Cool Band, Mario Huljev and the band, Šarmeri i Grupa Profeel, a bogatu gastro ponudu razni ugostitelji – najavljuju iz Turističke zajednice područja Gupčev kraj.

Za još jedan Tahyjev viteški turnir pobrinut će se Družba vitezova zlatnog kaleža, 15. i 16. lipnja u Parku Jure Stubičanca, gdje će se posjetitelji moći nakratko vratiti u srednji vijek, upoznati život vitezova kroz viteški kamp, srednjovjekovne igre i predstave, vatreni šou, srednjovjekovni sajam i još štošta. U Fellerovom kutku u Parku obitelji Feller održat će se mnogoborjne radionice i animacije, balonko, facepainting, zdravi kutak i predstave, a program pripremaju u obrtnici, pa će se tako u organizaciji Udruženja obrtnika održati Humanitarni obrtnički lonec.

Događanja na tri lokacije

Događanja počinju već i prije, 13. lipnja, u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica, gdje će se u 19 sati održati promocija knjige 'Depra' Aleksandra Stankovića. Kao što smo već spomenuli, 14. lipnja koncert će održati Vanna u Gastro zabavnoj zoni. Svirka Daddy cool banda počinje u 19 sati, a Vanna dolazi u 22 sata. Subota, 15. lipnja, rezervirana je za praćenje nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska od 18 sati, u 20 sati svirat će Mario Huljev and The band, a potom Parni valjak od 22 sata.

U nedjelju, 16. lipnja, od 18 sati svirat će grupa Šarmeri, a od 21 sat Grupa Profeel. Spomenimo i da se sva tri dana od 17 sati možete dobro zabaviti u Fun parku Sementa. Park Jure Stubičanca u subotu i nedjelju ugostit će Tahyjev viteški turnir od 17 do 22 sata. Srednjovjekovni sajam možete posjetiti također u subotu i nedjelju od 17 do 22 sata na trgu ispred Crkve Presvetog Trojstva. Fellerov kutak u Parku obitelji Feller donosi edukativno zabavni program za djecu i odrasle. Program u subotu i nedjelju tamo će počinjati od 17 sati. Moći ćete vidjeti izložbu fotografija Jadranke Blagec, uživati u radionicama za djecu, družiti se s balonkom, uz facepainting te posjetiti zdravi kutak, kao i Jadrankin čudotvorni kutak. U subotu je uz to na rasporedu Magic Leon – mađioničarski šou od 17 do 18 sati. Uz već spomenuto, nedjelja još dodatno donosi likovnu radionicu Paint&Gin, kao i predstavu Kerekesh Teatra 'Krtice' u 19 sati. Četvrti humanitarni obrtnički lonec u organizaciji UO Stubica održat će se u subotu, 15. lipnja od 15 sat na parkiralištu kod Doma zdravlja.

Na sva događanja ulaz je besplatan, naplaćivat će se jedino sudjelovanje u likovnoj radionici Paint&Gin). - Na vama je da veselim osmjehom krenete put ka Gupčevom kraju i da provjerite zašto su Stubičanci tako veseli i dobri domaćini i zašto se svi vraćaju na njihove fešte kojih ovog ljeta zaista ima puno – pozivaju iz TZP Gupčev kraj, koji manifestaciju organiziraju uz partnere Družbu vitezova zlatnog kaleža, Udruženje obrtnika „Stubica“, POU Donja Stubica, GDCK Donja Stubica, OŠ Donja Stubica, UDVDR KZŽ te Župu Presvetog Trojstva Donja Stubica, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Grada Donja Stubica, Krapinsko – zagorske županije i Termi Jezerčica.

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook